Ken je het gevoel op een kruispunt te staan? Je wilt niet doorgaan op dezelfde weg, maar of je links of rechts moet, weet je niet. En hóe je dat te weten komt, daar heb je geen idee van. Er zijn zoveel mensen die hier tegenaan lopen. Waaronder ik zelf ook. Daarom tijd om hier aandacht aan te besteden. Enige tijd geleden was ik op zoek naar de beste en leukste coach en sparringspartner. Ik heb haar gevonden en vroeg haar daarom om hulp.

Een kruispunt blijft vaak terugkomen

Het resultaat is vaak dat je toch maar weer rechtdoor gaat. Na verloop van tijd raak je het nare gevoel wel weer kwijt. Tot je bij het volgende kruispunt aankomt. Een andere mogelijkheid is dat je blijft staan waar je staat en geen stap meer kunt verzetten; je bent totaal vastgelopen.

Een kruispunt is een moment waarop je persoonlijk of zakelijk even stilgezet wordt (bijvoorbeeld door ziekte, een situatie of voortdurende onrust), omdat het blijkbaar nodig is om een (andere) keuze te maken.

Stappenplan om zelf te doen

Natuurlijk kun je daar professionele hulp van bijvoorbeeld een coach bij inschakelen, maar wat kun je zelf doen?

  • Zoek de stilte op en stel jezelf de vraag wat de reden is dat je nu op dit kruispunt staat. Neem hiervoor ruim de tijd, schrijf alles op wat er in je opkomt en doe dit dagelijks. Niet nadenken en gewoon schrijven ;).
  • Ga na hoe dit thema(‘s) een rol speelt in je leven. Wat heb je te leren? Ben je het al vaker tegengekomen?
  • Praat met familie, vrienden, collega’s of intervisiegenoten. Wat zien zij vanuit hun perspectief als ze naar jou en je huidige situatie kijken?
  • Verzamel de inzichten uit de voorgaande stappen. Beantwoord op basis daarvan de volgende vragen:
  • Wat staat je te doen?
  • Welke stap moet je als eerste zetten?

Zoek weer de stilte op om bij jezelf te checken of het klopt wat je bedacht hebt. Sta hierbij open voor ingevingen en luister daarnaar.

Ontdekkingsreis

Zoals je ziet, is zelfonderzoek essentieel als je op een kruispunt staat en niet weet waar je heen moet. Het is een ontdekkingsreis naar zaken waar jij je nog niet (voldoende) van bewust bent. Met de opgedane (zelf)kennis en inzichten kun je op dit kruispunt keuzes maken die goed zijn voor jezelf en je werk(situatie).

Wil jij weten of je op een kruispunt staat? Kijk snel in dit gratis E-book en beantwoord de vragen: e-book-sta-jij-op-een-kruispunt

Toch liever niet helemaal alleen aan de slag? Je kunt altijd contact opnemen met Lisanne van de Weerdhof | L’eliXXor. Stuur haar een mailtje voor vragen: welkom@lelixxor.nl en/of bezoek haar website via www.lelixxor.nl 

Download onderstaand haar gratis E-Book: Www.bit.ly/stajijopeenkruispunt

voorkant-e-book