Na jarenlang hard werken voel je je aan de kant gezet door je werkgever

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je niet weet what to do. Je krijgt opeens een vaststellingsovereenkomst onder je neus gedrukt. Je werkgever wil van je af. Je bent boos, verdrietig, geschrokken en enorm teleurgesteld. Je bent bang voor de toekomst want hoe moet het nu allemaal verder? Of misschien sta je wel open voor een ontslag maar wil je wel zeker weten dat je de beste deal voor jezelf eruit haalt.

Je vraagt je af of je je werkgever wel kunt vertrouwen? Klopt het wat je werkgever zegt? Ze pushen je om dit te tekenen, maar is dit inderdaad de beste deal voor jou? 

Je voelt je machteloos omdat je geen verstand van zaken hebt en niet weet waar je goed aan doet. Het voelt alsof je geen keus hebt en je ontslag gewoon simpelweg snel moet accepteren.

Je voelt je onder druk gezet omdat ze haast hebben en deadlines stellen op zeer korte termijn. 

Je voelt een zware last op je schouders liggen omdat je niet weet hoelang dit ‘conflict’ of deze situatie gaat duren en welke uitkomst eruit gaat komen. Alles is nog onduidelijk en onzeker nu voor de toekomst.

Je voelt je onzeker over de situatie en de inhoud van de vso maar wie moet je hierbij helpen want je hebt er zelf onvoldoende verstand van? Je googled je suf naar informatie en hulp. Je vraagt je af of investeren in hulp wel zin heeft? Want valt er nog wel iets uit te halen? 

Je ervaart een bak met stress die met de minuut verder toeneemt. Kan je met dit document echt WW aanvragen? Wat gaat er gebeuren met je inkomen? Kan je de komende tijd de rekeningen nog betalen? En wanneer kom je op straat te staan?

Je voelt je onrustig over de toekomst want wanneer vind je weer een nieuwe baan? Is die net zo leuk? Krijg je daar dezelfde arbeidsvoorwaarden? En wanneer en hoe snel lukt het om iets nieuws te vinden?

Je ziet door de bomen het bos niet meer, je slaapt slecht, bent continue gestresst en voelt je onrustig en onzeker. Er komt opeens zoveel op je af waardoor je niet meer helder kunt nadenken.

Leg jij je toekomst in handen van een HR-adviseur, die aan de kant van je werkgever staat?

 

Je wilt die vervelende gesprekken met je werkgever helemaal niet zelf voeren

Je wilt dat alles goed geregeld wordt en je snakt naar rust. Support van iemand die er wel verstand van heeft en weet wat zij doet. Je wilt support van iemand die je begrijpt, voor je klaar staat en jou door deze lastige periode heen helpt.

Je hebt het gevoel dat er nogal veel op je afkomt. Je hebt geen kennis en ervaring van arbeidsrecht. Je weet niet waar je op moet letten. Je weet niet wat er in de vaststellingsovereenkomst moet staan zodat je uitkeringsaanvraag niet in gevaar komt. Je weet niet welke punten je allemaal kunt onderhandelen en wat gebruikelijk is. Wat is eigenlijk een goede deal? Wat is goed voor jou? Wat en waar zitten de risico’s? Klopt de berekening van de ontslagvergoeding wel? Hebben ze alle juiste looncomponenten wel meegeteld? De hr adviseur van je werkgever verkoopt het allemaal mooi aan je, maar kan je deze wel vertrouwen?

Het enige dat je nu wel weet is dat als je er dan toch weg moet je de beste hulp wilt. Iemand die alles uit handen neemt, het contact met de werkgever overneemt en zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt op een nette harmonieuze manier. Je wilt een juridisch kloppende VSO waarmee je een WW-aanvraag kunt indienen.

Dit is mijn specialiteit

Ja, ik wil eerlijk ontslag!

Nadat mijn vader overleed, werd ik ontslagen

Na het overlijden van mijn vader, kreeg ik een vaststellingsovereenkomst onder mijn neus gedrukt. Ik, die altijd zo hard had gewerkt! Ik voelde me belazerd, boos, verdrietig en teleurgesteld. Het voelde als onrecht dat wat mij werd aangedaan en ik was lamgeslagen. Ondanks dat het een nare, onzekere tijd was, wist ik als doorgewinterde HR Expert gelukkig hoe ik moest handelen en zelfs ik schakelde hulp in van een collega expert!

Dit was in ieder geval hoe ik nooit met mensen om wilde gaan. Ik wist dat ik er voor altijd voor werknemers wilde zijn, zodat jij iemand hebt die jou sterker in je schoenen laat staan, je je weer rustig kunt voelen onder de situatie en krijgt waar je recht op hebt.

Deze ervaring maakte van mij een ontslagexpert voor werknemers in hart en nieren.

Als geen ander kan ik me voorstellen hoe graag jij uit deze situatie wilt komen. En ik gun het jou zo om weer rust te hebben en te krijgen waar je recht op hebt!

Hoe zou het zijn als…

iemand alle consequenties, mogelijkheden en opties duidelijk en in begrijpelijke taal met je bespreekt en aan jouw zijde meedenkt zodat jij een eerlijke keus kan maken voor jezelf. Je werkgever gaat je namelijk niet uitgebreid vertellen welke opties er eigenlijk allemaal zijn want die hopen dat je gewoon tekent.

Je een steun en toeverlaat krijgt die er echt voor jouw is waar jij volledig op kunt vertrouwen. Dat je support krijgt bij het maken van de juiste beslissingen voor jou zodat jij met een gerust hart een handtekening kunt zetten onder je VSO wetende dat echt overal aan gedacht is en jij je niet blijft afvragen of je het wel juist hebt gedaan.

v

alle communicatie met je werkgever door een ontslagexpert gedaan wordt. Zodat er geen verdere escalatie optreedt maar iemand wel voor je belangen opkomt. Je niet met lege handen naar huis bent gestuurd en je zeker weet dat jij de beste deal er voor jezelf hebt uitgehaald. Een laatste stukje rechtvaardigheid.

je stopt met piekeren, rust krijgt en weer relaxt kunt slapen of afleiding kunt zoeken terwijl wij druk voor je bezig zijn de beste deal voor jou te onderhandelen waar jij zelf achterstaat.

je een juridisch kloppende VSO krijgt waarin alle risico’s voor je zijn dichtgetimmerd, de juiste kloppende euro’s op papier staan die recht doen aan je situatie. 

dit allemaal snel achter de rug is zodat je weer opgelucht kunt ademhalen en die last van je schouders verdwijnt.

je duidelijkheid en zekerheid krijgt voor je toekomst, omdat je VSO WW-proof is en je zeker weet dat je niet zonder WW komt te zitten. 

Je met een fijn gevoel en een rechtvaardige vaststellingsovereenkomst uit dienst kunt gaan zodat jij met opgeheven hoofd weer positief verder kunt gaan met een nieuw hoofdstuk in je leven.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Stap 1 Matchcall

Wanneer je het contactformulier onderaan deze pagina hebt ingevuld nemen wij telefonisch contact met je op. We bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie en of wij je kunnen helpen.

Stap 2 Onderzoek

We onderzoeken grondig al jouw aangeleverde documenten en beoordelen waar er winst te behalen valt.

Stap 3 Overleg

We bespreken uitgebreid de situatie, jouw opties, consequenties, wensen, belang en strategie. We doen niets waar jij niet achterstaat. Dus ben jij al tevreden met iets dan is dat prima. 

Stap 4 Communicatie overname

We nemen alle communicatie met de werkgever over en bespreken tussentijds steeds alles met jou. Er gebeurt niets waar jij niet achter staat. Je krijgt een mail vooraf altijd te zien voordat deze verzonden wordt en je krijgt een BCC mail van al het contact. 

Stap 5 Good deal

We gaan door tot we het beste resultaat bereikt hebben waar jij je goed bij voelt!

Stap 6 Final go

We controleren alle final documenten en geven je een go wanneer je alle papieren mag gaan tekenen (dit kan vaak digitaal op afstand). We bespreken de laatste eindafwikkelingen en je krijgt nog een laatste mail met tips zodat je weet waar je nog op moet letten. 

 

Goede juridische hulp verdient zichzelf terug

Allereerst wil ik even beginnen dat de kosten van onze juridische dienstverlening in 90% van de gevallen op de werkgever wordt verhaald. Dit doen we door deze kosten vast te leggen en uit te onderhandelen in jouw VSO. Dit is iets wat werkgevers ook gewend zijn en waar je je niet bezwaard om hoeft te voelen. In 5% van de gevallen lukt het 50-50 splitsen van de kosten en helaas heel soms lukt het niet. Maar dan staat de werkgever er bijna altijd voor open om jouw deel welke je zelf moet betalen te laten verrekenen met bruto netto voordeel. Dit doen we door het bedrag te verrekenen met iets uit je eindafrekening of ontslagvergoeding. 

Werkgevers betalen graag juridische kosten als dit bijdraagt aan het voor elkaar krijgen van jouw ontslag. Houdt dat dus in gedachte. Er bestaat dus een kleine kans dat je een gedeelte of alles zelf zou moeten betalen. Dit komt gelukkig zelden voor. Ik maak ook regelmatig mee dat een werknemer denkt dat haar werkgever echt niets wil betalen en dit juist de werkgevers zijn die dit wel doen.

Wat is de investering in ons?

Het is belangrijk om te beseffen dat wij een juridisch kloppende VSO voor jou onderhandelen. Alleen dit feit al maakt dat de investering in ons eigenlijk van onbetaalbare waarde is. Want wat als je problemen krijgt met je WW aanvraag? Wat als je veel te weinig geld hebt gekregen?

Je wilt toch zeker weten dat alles klopt en je een eerlijk ontslag met de juiste kloppende euro’s krijgt? Je wilt toch achteraf met een opluchting terug krijgen op je ontslagonderhandeling wetende dat je het voor jezelf goed hebt gedaan? Dat je zeker weet dat je de juiste keuzes voor jezelf hebt gemaakt omdat wij ontslagexperts je al je opties en mogelijkheden eerlijk heeft voorgelegd. Je wilt toch zeker weten dat de VSO bij het UWV niet voor problemen gaat zorgen?

De investering in onze ontslaghulp is E 850,- euro exclusief 21% btw.

*Vanaf 5 uur krijg je een meerprijs van 125 euro ex btw per uur. Wij komen zelden boven de 5 uur uit en informeren je hier tijdig over. 

 

Financieel voorbeeld van je besparing:

Mocht het nou zo zijn dat je toch een deel zelf moet betalen dan werkt het bruto netto voordeel als volgt.

Voorbeeld je hebt het pakket van E 850,- ex btw. Je werkgever wil E 550,- ex btw betalen. Dan zou jij nog E 300,- ex btw ofwel 363,00 incl btw moeten betalen.

Voor je beeldvorming: privé zou je E 363,00 inc btw netto moeten betalen. Had je dit bedrag netto op je rekening willen krijgen van je werkgever via je ontslagvergoeding dan had dit je E 756,25 bruto van je ontslagvergoeding gekost.

Wanneer je het nu via je ontslagvergoeding gaat betalen ziet het er als volgt uit:
Voorbeeld: Je hebt een ontslagvergoeding van E 5000,- euro.
Deze E 5000 euro minus 52% belasting = E 2400 netto
Deze E 5000 euro minus E 300,- ex btw factuur restant factuur = E 4700 minus 52% = E 2256 netto

Via je ontslagvergoeding betaal je dus netto maar E 144,- euro terwijl je privé E 363,00 netto ofwel eigenlijk E 756,25 bruto van de ontslagvergoeding had moeten krijgen om dit te kunnen betalen.

Je besparing is hiermee E 756,25 – E 144,- = E 612,25

*Mocht je werkgever helemaal niks willen verrekenen en of vergoeden dan is het mogelijk om met ons een betaalafspraak/betalingsregeling te treffen. 

Wie kunnen wij wel en niet helpen?

Werknemers die willen krijgen waar ze recht op hebben.

Die graag samen met ons aan een goede oplossing willen werken.

Die zekerheid willen voor hun uitkeringsaanvraag.

Die snakken naar rust en goede hulp.

Werknemers die hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor het tijdig aanleveren van de juiste documenten.

Werknemers die de onderhandeling aan ons over laten en vertrouwen in ons en onze adviezen hebben omdat zij begrijpen dat wij al honderden VSO’s en situaties onderhandeld hebben en dus weten wat realistisch is. 

Die zelf graag meedenken of met input komen (mag altijd!).

Die zelf ook houden van snel schakelen en snel reageren of vragen van ons beantwoorden. 

Die geduld hebben en wachten tot wij de beste deal voor hen bereikt hebben.

Die beseffen dat je je eigen situatie nooit met die van je collega, buurman, vriend of familie kunt vergelijken. Iedere situatie is uniek en betreft maatwerk. 

Je bent leuk om mee te werken en je wil graag gewaardeerd worden.

Je bent leuk om mee te werken en je wil graag gewaardeerd worden en een fijne samenwerking met ons hebben.

Die begrijpen dat we kneiter goed zijn in ons vak, verbluffende resultaten behalen en bereid zijn met liefde te investeren in echt goede hulp. 

Werknemers die er de kantjes vanaf lopen.

Die het niet boeit wat ze krijgen.

Hun werkgevers een hak willen zetten en zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

Die negatief met alle collega’s inhoudelijk in gesprek blijven gaan.

Werknemers die hun uitkeringsaanvraag in gevaar brengen door niet mee te werken.

Die niet realisitisch zijn en zichzelf blijven vergelijken met anderen. 

Die ons alleen maar willen uithoren en niet de intentie hebben om klant te willen worden of alsnog de rechtsbijstand of vakbond gaan inschakelen. 

Werknemers die met meerdere partijen contact hebben en vanuit verschillende hoeken advies verzamelen (vrienden en familie). Wij kunnen ons werk dan niet goed doen. Wij zijn 100% specialist en weten wat we doen.

 

Reviews

Ik ben bij Linda terecht gekomen via een goede vriend. Linda heeft mij geholpen met de bemiddeling van mijn vaststellingsovereenkomst. Ik was hier vanaf het eerste moment erg blij mee. Door haar snel en ijzersterk handelen ontnam zij mij heel veel zorgen. Zij nam snel het contact met mijn werkgever over en dit zorgde meteen voor een stuk minder stress. Door haar heb ik het beste eruit kunnen halen en met een gerust hart die handtekening onder mijn VSO gezet. Zelfs haar juridische kosten werden helemaal vergoed. Linda weet niet alleen wat zij doet in haar vak maar is als mens ook een grote steun voor mij geweest. Zij begrijpt echt wat je doormaakt!

Claudia

Planner

Linda is een meelevende professional. Zij geeft rust en vertrouwen in een periode waarin alles op zijn kop staat. Mede door het persoonlijk contact voel je je gehoord. Strijdlustig om voor jou de beste deal eruit te slepen, hierdoor is ze direct in haar handelen, maar altijd op een nette manier. Precies de nuance die voor mij en mijn ontslagzaak nodig was. En wist ze er nog een veel betere deal uit te slepen!

Joyce

HR Professional

 

Veelgestelde Vragen

VOOR WIE IS DIT HET MEEST GESCHIKT?

Voor de klanten die beseffen dat wij de beste deal voor je kunnen regelen. Die niet zelf willen gaan leuren en onderhandelen. Die ons vertrouwen dat wij weten wat reëel is in je situatie. Die erop vertrouwen dat het met de juridische kosten wel goed komt en dat zij het belangrijker vinden dat ze de beste hulp hebben gekregen.

WAT IS DE INVESTERING?

De investering in onze ontslaghulp is E 850,- exclusief 21% btw. Waarom praten wij in een bedrag ex btw? Omdat je werkgever in 90% van de gevallen jouw rekening betaalt. Mocht je toch een deel zelf moeten betalen dan zijn er trucs met bruto netto voordeel waardoor het onderaan de streep maximaal 50% van de totaal prijs kost. We maken 2 keer per jaar mee dat een werkgever echt helemaal niks wil doen en niks wil laten verrekenen met bruto netto voordeel. In dat geval is het indien je het financieel niet kunt betalen mogelijk om een betaalafspraak/betalingsregeling te maken. Maar realiseer je dat er sowieso geld jouw kant op komt van je eindafrekening (vakantiegeld, winstuitkering, dertiende maand, vakantiedagen, ontslagvergoeding etc.) Het is belangrijker dat je de juiste hulp krijgt zodat er geen fouten worden gemaakt en je niet zonder inkomen/ww komt te zitten. Zorg dat je een eerlijk kloppend ontslag krijgt!

IK TWIJFEL OM JE HULP IN TE SCHAKELEN?

We snappen dat dit alles ontzettend spannend is en niet leuk. Heb je twijfels vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Mochten wij niet reageren dan is waarschijnlijk je mail niet aangekomen, zoek dan nogmaals contact met ons en controleer je spambox op een reactie. Wij reageren altijd en meestal vrij snel, want wij snappen dat de nood hoog!

IS HET SLIM OM VOORAF OM EEN JURIDISCH BUDGET TE VRAGEN?

Nee dit is niet slim. Het is onderdeel van ons werk en de onderhandeling. Wanneer je vooraf vraagt om een kosten vergoeding zeggen werkgevers heel makkelijk ‘nee’ zeggen. Als wij dan ons werk gaan doen en hierom gaan vragen dan zeggen ze makkelijk ‘we hebben nee gezegd’. Laat dit aan ons over. We nemen het mee in het algehele plaatje.

IK TWIJFEL OM ZELF TE ONDERHANDELEN?

Velen zijn bang om ons in te schakelen, omdat ze bang zijn dat dit verkeerd valt bij de werkgever. Ze denken dat de werkgever boos wordt en de relatie onderling verslechterd. Niets is minder waar. Vaak vinden de werkgevers het fijn dat wij betrokken worden omdat wij er niet emotioneel in staan en er een grotere kans is dat het ontslag binnenkort (snel) rond is. Doordat wij met de juiste tone of voice contact zoeken wordt er vaak positief gereageerd. We zijn ook geen ‘zware’ advocaten die meteen met een gestrekt juridisch been binnen vallen waardoor de werkgever zich minder bedreigt voelt. Ons doel is dat beide partijen elkaar nog steeds een hand kunnen geven en of elkaar gedag kunnen zeggen. Goed aanvoelen wat werkt en nodig is is echt waar wij goed in zijn. Vertrouw hierop. Daarnaast gaat alles in overleg met jou, dus mocht jij je ergens niet goed bij voelen dan kan je dit gewoon aangeven bij ons.

WAT MOET IK DOEN TOTDAT IK JULLIE GESPROKEN HEB?

Tot die tijd reageer je inhoudelijk nergens op. Je zegt niks en je mailt niks inhoudelijks. Geef bij je werkgever aan dat je je zal moeten beraden en hulp gaat zoeken. ‘Ik heb hier geen verstand van ik kom erop terug’’ is een veilig antwoord.

WANNEER MOET IK JE INSCHAKELEN?
  • Zodra er gesprekken op gang komen waarbij de werkgever suggereert om mogelijk met elkaar te stoppen.
  • Wanneer jij zelf om een ontslag wilt gaan vragen. Omdat je het niet meer ziet zitten of omdat je bijvoorbeeld niet terug wil re-integreren bij je werkgever.
  • Per direct zodra er een eerste VSO concept overeenkomst is overhandigt.
WAT ALS MIJN WERKGEVER TOCH CONTACT MET MIJ OPNEEMT?

Zodra wij ons kenbaar hebben gemaakt als jouw juridische belangenbehartiger kan je je werkgever doorverwijzen naar je behandelaar. Het is gevaarlijk om zelf nog inhoudelijk contact te hebben met je werkgever en dit kan mogelijk je onderhandelingspositie verslechteren. Jij weet namelijk niet met welke gesprekken of antwoorden je jezelf kan schaden.

IK WIL NIET ONTSLAGEN WORDEN? WAT KAN IK DOEN?

Ik vind het vervelend om te zeggen maar als je werkgever eenmaal van je afwilt dan kan je maar beter gaan. Maar dan wel met een zo goed mogelijke deal voor jezelf. In sommige gevallen kan je werkgever een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV en deze gewoon krijgen. In andere gevallen kan je werkgever je nog niet ontslaan en is er onvoldoende dossier. Echter als we nu niet in onderhandeling gaan dan zal het er de komende tijd niet leuker op gaan worden en zullen ze starten met dossier opbouw om je er toch alsnog uit te krijgen. Zodra er dossier is is je onderhandelingspositie slechter. Dus maak gebruik van de situatie. Haal er een goede deal uit voor jezelf en ga op zoek naar een nieuwe werkgever die je wel waardeert. Want uiteindelijk trekt een werknemer toch aan het kortste eind. 

Is er geen dossier en wil je echt strijden om te blijven dan raad ik je aan om een advocaat in te schakelen. Vul het contactformulier in en vraag om onze vaste advocaten met wie wij positieve ervaringen hebben.

BEN IK VERPLICHT OM EEN VSO TE TEKENEN?

Nee, absoluut niet. Zonder handtekening kan je werkgever (meestal) niks. Tenzij ze gegarandeerd een ontslagvergunning bij het UWV zouden kunnen krijgen. Echter dreigen ze hier vaak mee en puntje bij paaltje krijgen ze die echt niet zomaar. We moeten dus je kansen en situatie goed in kaart brengen en dan keuzes gaan maken. Vaak is een deal via een VSO beter dan de basisdeal via de ontslagvergunning. Echter wordt er veel gesjoemelt. Je wilt dus nooit een VSO tekenen met een slechtere deal dan de ontslagvergunning UWV deal.

Een VSO tekenen is dus een keuze! Vaak zet je werkgever je onder druk en vertellen ze niet de waarheid zodat je snel tekent.Teken nooit direct en schakel onze hulp in. Wij halen je werkgever van je nek.

WAAROM HEEFT MIJN WERKGEVER ZOVEEL HAAST MET MIJN ONTSLAG EN EEN STRAKKE DEADLINE?

We moeten in een VSO zorgen voor een juiste opzegtermijn omdat je pas na het uitzitten van de juiste opzegtermijn recht het op WW. Wanneer het ontslag dus niet aan het einde van de maand rond is dan schuiven alle data in de VSO weer op en dit kost een werkgever meer geld. Daarom hebben ze dus haast. Laat je echter niet opjagen door een gestelde deadline. Wanneer wij contact zoeken met een werkgever dan geven wij weer aan waneer ze een reactie kunnen verwachten. Werkgevers zetten vaak strakke deadlines zodat de boel op gang komt. Wanneer ze namelijk geen deadline zouden geven kan je er bijwijze van over 6 maanden op terug kunnen komen. Laat je dus niet afschrikken door een deadline!

WAT ALS MIJN WERKGEVER DE JURIDISCHE KOSTEN NIET BETAALD

In 90% van alle gevallen lukt het om de kosten op de werkgever te verhalen. Dit is zeer gebruikelijk. Lukt het niet dan lukt het vaak wel als we 50-50 voorstellen. Daarnaast zijn er allemaal financiële trucs mogelijk met bruto netto voordeel, waardoor het jou onderaan de streep nihil iets kost. Wil je werkgever echt helemaal niks voor je doen op dit gebied besef je dan dat er geld je kant op komt en of wij openstaan om een betaalafspraak met jou te maken. Wanneer je uitdienst gaat krijg je vaak nog een eindafrekening met je opgebouwde vakantiegeld, dertiende maand, bonus en vakantiedagen. Afhankelijk van de onderhandeling krijgen de meeste mensen ook een ontslagvergoeding mee. 

Maar het moet niet draaien om dit geld. Wat wij hopen is dat jij jezelf de beste hulp gunt. Hoeveel geld ga je mislopen als je de wetten en regels niet juist toepast omdat je ze simpelweg niet kent? Hoeveel geld ga je mislopen omdat je de mogelijkheden van onderhandelen niet kent? Hoeveel geld ga je mislopen omdat jij niet weet wat reëel is in jouw situatie? En hoeveel geld ga je mislopen als je geen WW toegekend krijgt omdat er fouten in je VSO staan? Laat ons je alsjeblieft helpen! We zijn echt steengoed in ons werk.

WAT LEVERT JULLIE HULP MIJ OP?

Wij zeggen vaak dat wij onszelf terug verdienen doordat wij een betere deal voor je regelen. Daarnaast kennen onze klanten de mogelijkheden en opties niet die er wel allemaal zijn. Wat wij doen is zorgen dat jij eerlijk al je keuzes en opties kent. In 90% van de zaken die wij doen leveren wij onze klanten honderden tot duizenden euro’s winst op doordat er fouten worden gemaakt in berekeningen of artikelen juridisch niet kloppen. We blijven ons verbazen hoe zelfs juridische partijen en advocaten vandaag de dag nog fouten maken.

HET JURIDISCH BUDGET IN DE VSO IS TE LAAG VOOR JULLIE PRIJS?

Dit zien we heel vaak dat er geen juridisch budget of een te laag juridisch budget in de VSO staat. Dit zegt allemaal nog niks. Hier valt gewoon over te praten met elkaar en dit nemen wij mee in het algehele plaatje.

MAG IK SOLLICITEREN TIJDENS MIJN ONTSLAG?

We snappen dat je in paniek raakt omdat je je baan gaat verliezen. Echter willen wij je toch adviseren om te wachten met solliciteren. In een VSO staat namelijk altijd iets dat er geen uitzicht mag zijn op ander werk. In sommige gevallen kan je zelfs je deal verliezen of achteraf terug moeten betalen. Pas dus op en wacht even. Mocht er toch iets spelen? Informeer ons dan. Dan passen we de strategie hier op aan.

HEB IK EEN ADVOCAAT NODIG?

Nee absoluut niet. Ik durf zelfs te zeggen dat wij vaak beter zijn en betere resultaten behalen dan advocaten. Waarom? Omdat wij niet direct als zwaar geschut en als een bedreiging overkomen. Wij prettiger en zonder zware juridische taal contact zoeken met je werkgever. Wij goed aandacht houden voor de relatie en dit gewoon onze CORE BIZZ is. Wij doen niet anders dan VSO’s onderhandelen. Veel advocaten vinden ontslag helemaal niet leuk en doen het er soms even bij. Wij ontslagexperts hebben allemaal inhouse op HR gewerkt en wij weten dus precies hoe wij om moeten gaan met onze ‘oud collega’s’ doordat wij zelf ervaren hebben wat prettig overkomt en werkt.

MET WAT VOOR ONTSLAGVERGOEDING KAN IK REKENING HOUDEN?

Dit is ontzettend lastig om te zeggen. De vraag is ook bij wie het initiatief vandaan kwam om een ontslag te willen. In een VSO kan men met elkaar afspreken wat men wil. Dus ook 0 euro. Vraagt de werknemer om ontslag en wil de werkgever jou helemaal niet kwijt dan zijn ze vaak niet bereid iets te betalen en zeker niet meer dan de wettelijke transitievergoeding. Het is dan al fijn dat ze je helpen aan een vertrek met behoud van een WW uitkering. Wel krijg je natuurlijk een eindafrekening welke vaak bestaat uit vakantiegeld en vakantiedagen. Maar ook hier ligt het eraan wat we met elkaar vastleggen in de VSO en of je bijvoorbeeld wel of niet wordt vrijgesteld van werk.

Is het ontslag bij de werkgever vandaan gekomen dan kan je vaak rekenen op minimaal de wettelijke transitievergoeding en soms meer. Dit is globaal 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Echter zitten er diverse verschillende bedragen in dit ‘maandsalaris’ welke de rekenmachine in gaat. Zo tel je bijvoorbeeld 8% vakantiegeld mee, 1/12 van een 13de mnd of 1/12 van een gemiddelde winstuitkering of bonus. Ook telt bijvoorbeeld een ORT of ploegentoeslag mee.

IK DENK DAT ALLES WEL KLOPT EN TWIJFEL OM JULLIE IN TE SCHAKELEN.

Oef wij krijgen het hier spaans benauwd van. Hoeveel klanten dit wel niet zeiden en na een controle van ons toch schrokken over hoeveel er mis was of nog mogelijk was. Laat je dus niet verleiden door te denken dat het wel klopt omdat de relatie met elkaar zo goed is of omdat een advocaat het heeft opgesteld. Ook bij je werkgever werken mensen die vaak een oude template overeenkomst kopiëren en plakken en aanpassen. Het is en blijft mensen werk en daar kunnen fouten in voorkomen. Bewust of onbewust! Kan jij de HR van je werkgever echt vertrouwen? Of moet zij het toch ‘proberen’ van de directeur! De laatste dame die zei ik wil het toch laten controleren maar ik denk dat het klopt verdiende E 9500,- euro bruto extra dankzij onze hulp! Dit kwam door verlofuren die weg gesjoemeld werden en een transitievergoeding die compleet verkeerd berekend was.

MET WAT VOOR ONTSLAGVERGOEDING KAN IK REKENING HOUDEN?

Dit is ontzettend lastig om te zeggen. De vraag is ook bij wie het initiatief vandaan kwam om een ontslag te willen. In een VSO kan men met elkaar afspreken wat men wil. Dus ook 0 euro. Vraagt de werknemer om ontslag en wil de werkgever jou helemaal niet kwijt dan zijn ze vaak niet bereid iets te betalen en zeker niet meer dan de wettelijke transitievergoeding. Het is dan al fijn dat ze je helpen aan een vertrek met behoud van een WW uitkering. Wel krijg je natuurlijk een eindafrekening welke vaak bestaat uit vakantiegeld en vakantiedagen. Maar ook hier ligt het eraan wat we met elkaar vastleggen in de VSO en of je bijvoorbeeld wel of niet wordt vrijgesteld van werk.

Is het ontslag bij de werkgever vandaan gekomen dan kan je vaak rekenen op minimaal de wettelijke transitievergoeding en soms meer. Dit is globaal 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Echter zitten er diverse verschillende bedragen in dit ‘maandsalaris’ welke de rekenmachine in gaat. Zo tel je bijvoorbeeld 8% vakantiegeld mee, 1/12 van een 13de mnd of 1/12 van een gemiddelde winstuitkering of bonus. Ook telt bijvoorbeeld een ORT of ploegentoeslag mee.

KAN IK DE KANTONRECHTERSFORMULE EISEN?

De kantonrechtersformule bestaat al heel lang niet meer. Iedereen die online reclame maakt met dat je dit zou kunnen krijgen of dat zij dat voor je kunnen regelen is niet waar. Geen enkele werkgever doet dit nog en zelfs rechters werken hier al heel lang niet meer mee.

WAAROM ZOU IK VOOR JULLIE KIEZEN?

Wat alle klanten aan ons terugkoppelen is dat ze zich begrepen en gezien voelen door ons. Ze ervaren een warm bad. Onze steun en toeverlaat en het laagdrempelig contact via whatsapp wordt ontzettend gewaardeerd. Je hoeft bij ons niet via de assistent van een advocatenkantoor een afspraak in te plannen. Je kan ons altijd even snel appen. Daarnaast hebben wij 100% aandacht en tijd voor je. Per teamlid nemen we maar een beperkt aantal zaken aan. Daarom kunnen we van te voren nooit beloven welk teamlid je krijgt. Dit komt omdat we op het moment dat je VSO over de brug komt kijken wie er het beste plek in zijn agenda heeft of het beste bij je zaak past. De resultaten liegen er ook niet om. Check onze review page is. Wij hebben nog nooit een ontevreden klant gehad.

HOE ERVAREN ZIJN JULLIE?

Ik durf oprecht te zeggen dat wij steengoed zijn in ons werk. Wij bespreken goed met jou wat je wilt. Voor de een is meer geld belangrijk voor de ander is meer tijd belangrijk. Voor de een is de relatie zeer belangrijker en de ander wil juist wel het onderste uit de kan. Daarom is iedere deal maatwerk en is iedere klant met een ander resultaat blij.

Wij helpen 360 klanten per jaar aan een eerlijk ontslag. Dit is een gemiddelde van 30 ontslagzaken per maand. Waarbij wij nog steeds groeien. Wij hebben onze klanten echt al duizenden euro’s opgeleverd.

DOEN JULLIE OOK ALLEEN EEN CONTROLE VAN DE VSO?

Hier zijn we eigenlijk geen voorstander van omdat het gevaarlijk is zonder verstand van zaken met iets bezig te zijn waar jij geen expert in bent. De beste resultaten voor onze klanten worden behaald doordat wij alles van a tot z onderhandelen en regelen. Wil je toch de onderhandeling zelf doen dan kan je het contactformulier invullen. De  investering in een uitgebreide controle is 495,- ex btw. Wij controleren dan eenmalige alle documenten en controleren je transitievergoeding. We kunnen je dan niet helpen met onze kosten verhalen op de werkgever maar geven je wel een optioneel declaratie artikel zodat je mogelijk toch onze factuur bij hen kan indienen.
Mocht er toch teveel uitkomen waarvan je denkt ik weet niet wat ik ermee moet dan kan je je pakket alsnog upgraden. We vertellen je hier telefonisch graag meer over.

MEET HET LINDA’S RESOURCES TEAM:

Met ontzettend veel trots stel ik graag mijn team ontslagexperts aan je voor. Mijn team is geselecteerd op persoonlijkheid en ervaring. Ieder teamlid kent de impact van ontslag, omdat zij zelf ook een naar ontslag hebben meegemaakt.

Daarnaast heeft iedereen vele ontslagzaken behandeld waardoor jij absoluut de beste hulp en dus deal krijgt. De juridische kennis van iedereen is altijd up to date omdat ik blijf investeren in de kennis van ieder teamlid. Dit doen wij door jaarlijkse met het team in training te gaan bij de beste advocaten.

Wij zijn je steun en toeverlaat in deze lastige tijd. Ik zeg altijd als je mij fijn vind qua persoon dan vind je mijn teamleden fantastisch. Je zal er geen spijt van krijgen en zult merken dat na het eerste telefoontje met je behandelaar er al een last van je schouders valt. Je kunt weer ademhalen en krijgt weer vertrouwen dat wij het goed voor je gaan oplossen. Je kan met een gerust hart gaan slapen of relaxen terwijl wij alles voor je regelen. Dat wil jij toch ook?

Willianne

Willianne

Ontslagexpert

Willianne volgde tegelijk met mij de HR opleiding en volgde vervolgens nog een opleiding arbeidsrecht. Inmiddels zit zij al meer dan 13 jaar in het HR vak en heeft al honderden VSO’s onderhandeld en gezien. Willianne kan niet tegen onrecht en vind mensen helpen aan eerlijk en kloppend ontslag het fijnste om te doen. Haar quote: ‘Iedereen verdient de juiste hulp!’. Daarnaast runt zij samen met mij Linda’s Resources en neemt zij de zaken waar als ik met vakantie ben of door eigen gezondheid afwezig.

Sanne

Sanne

Ontslagexpert

Sanne volgde de minor Arbeidsrecht en Sociale Zekerheidsrecht. Sanne is persoonlijk door Linda opgeleid tot ontslagexpert en al lange tijd betrokken bij Linda’s Resources. Sanne schrikt er iedere keer weer van hoeveel er in de VSO’s niet klopt en vind het fantastisch om kloppende eerlijke ontslagen te onderhandelen. Sanne helpt mij verder met veel projecten binnen mijn bedrijf en daarnaast begeleid zij dus vele ontslag klanten.

Chantal

Chantal

Ontslagexpert

Chantal volgde diverse opleidingen waaronder Arbeids- en organisatiepsychologie en Arbeids- en Sociaal recht. Chantal zit al sinds 2007 in het HR vak. Ze heeft haar eigen ontslag bedrijf, maar wilde graag nog meer klanten helpen aan een eerlijk ontslag. Chantal haar hart gaat sneller kloppen wanneer ze jou mag helpen aan een eerlijk ontslag. Zeker wanneer de werkgever niet netjes is of stug in de onderhandeling zit. Chantal krijgt er altijd weer beweging in.

Simone

Simone

Ontslagexpert

Simone heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is arbeidsjurist en heeft het arbeidsrecht van alle kanten gezien. Zij heeft bij de rechtbank gewerkt, jaren bij de rechtsbijstand en bij een grote gemeente, momenteel werkt zij voor Zebra Legal en pakt zij graag een paar zaken per maand voor Linda’s Resources op. Simone houdt ervan alles goed voor jou uit te pluizen en ziet altijd wel een kansje in de onderhandelingen. Simone kan slecht tegen onrecht en helpt je graag om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Snij jezelf niet in je vingers en laat ons ontslagexperts dit voor je oplossen!

Twijfel je nog? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op dan kunnen we bespreken en kijken wat wij voor je kunnen betekenen.