Na 2 jaar ziekte moet je opeens met ontslag!

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen, omdat na 2 jaar ziekte je werkgever van je af wilt. Ze hebben je 2 jaar begeleid en nu is je WIA beslissing binnen en willen ze je ontslaan. Of misschien is je WIA beslissing nog niet eens binnen en willen ze je al ontslaan. Werkgevers hebben hier soms ontzettend haast mee en dit voelt ontzettend naar na jaren hard te hebben gewerkt. Je hebt een VSO (vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte) ontslagvoorstel gekregen en hebt geen idee of alles klopt en of jij krijgt waar je recht op hebt.

 

Een onzekere periode!

Je bent overgeleverd aan een partij, het UWV, waar iemand iets over jou gaat beslissen en gewoon een druk op de knop gaat geven. Een onzekere periode waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en hoe je financiële toekomst eruit gaat zien. Dit gaat voor jou besloten worden en je hebt hier eigenlijk geen invloed op. Het voelt ontzettend machteloos en eng. Daarnaast maak je je zorgen over je gezondheid. Hoe gaat dit verder verlopen? Worden mijn klachten in de toekomst nog erger? Wordt het ooit weer beter? Wat ga ik ooit weer kunnen? En hoe ga ik mij financieel redden?

Dit is mijn specialiteit

Ja, ik wil eerlijk ontslag!

Het voelt als een rouwproces!

Je bent niet blij dat je ziek bent. Je zou willen dat je gewoon gezond was en kon blijven werken. Je moet opeens afscheid gaan nemen van je werkgever, van collega’s van een oud leven. Je hebt recent een bonk stress gehad in afwachting van je WIA keuring en moet nu alleen verder.

Het liefst wil je dat iemand dit helemaal voor jou uit handen neemt. Je snakt naar rust en je wil gewoon krijgen waar je recht op hebt, zodat je met een nette en rechtvaardige vaststellingsovereenkomst uit dienst kunt gaan en geen problemen krijgt met je WIA- uitkering.

 

Je wilt rust en de zekerheid dat alles goed gebeurt!

Het kan zijn dat je al een tijd in een gespannen situatie zit met je werkgever en nu moet dit laatste stuk ontslag nog geregeld gaan worden. Iets waar je helemaal niet op zit te wachten omdat je er geen verstand van hebt en geen puf voor hebt. Wel weet je zeker dat je nu nog een laatste keer netjes wilt krijgen waar je recht op hebt. Helemaal nu het vooruitzicht van je WIA uitkering een veel lager inkomen betekent.

Dit snappen wij als geen ander. Linda werd in 2017 namelijk volledig afgekeurd door haar spierziekte en heeft toen de IVA uitkering toegekend gekregen.

Hoe zou het zijn als…

Iemand alle consequenties en opties duidelijk en rustig met je bespreekt en uitlegt.

Je zeker weet dat ze je niet met een dode mus naar huis toe sturen, maar dat de beste deal eruit is gehaald.

v

Alle communicatie met je werkgever door een HR- expert gedaan wordt.

Je met een fijn gevoel en een rechtvaardige vaststellingsovereenkomst uit dienst kunt gaan.

Je een steun in de rug krijgt en support krijgt bij het maken van de juiste beslissingen voor jou.

Je rust krijgt!

 

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Wat allereerst goed is om te weten is dat het gebruikelijk is een juridische vergoeding mee te onderhandelen in je vaststellingsovereenkomst. Op die manier gaat uiteindelijk mijn factuur naar jouw (ex)werkgever en betalen zij mijn juridische kosten (dit lukt in 90% van de gevallen).

Stap 1 Matchcall

We bespreken jouw situatie en of ik je kan helpen

Stap 2 Onderzoek

Ik onderzoek grondig al jouw aangeleverde documenten en beoordeel waar er winst te behalen valt

Stap 3 Overleg

We bespreken uitgebreid de situatie, jouw opties, consequenties, wensen, belang en strategie.

Stap 4 Communicatie overname

 Ik neem alle communicatie met de werkgever uit handen en tussentijds bespreek ik alles met jou. Er gebeurt niets waar jij niet achter staat. Je krijgt een BCC mail van al het contact. 

Stap 5 Good deal

We gaan door tot we het beste resultaat bereikt hebben waar jij je goed bij voelt!

Stap 6 Final go

Ik controleer alle final documenten en geef jou een go wanneer je alle papieren mag gaan tekenen (dit kan vaak digitaal op afstand). We bespreken de laatste eindafwikkelingen.

 

Goede juridische hulp verdient zichzelf terug

De kans is groot dat we de juridische kosten kunnen verhalen op je werkgever. Dit lukt in 90% van de gevallen en is iets wat gebruikelijk is voor je werkgever. Mocht je toch een (gedeelte) zelf moeten betalen dan zijn hier slimme financiële trucs voor waardoor je onderaan de streep nihil betaalt.

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Match-call = gratis hierin kan je kijken of wij een klik hebben en of vragen stellen over mijn dienst ‘Eerlijk met ontslag na 2 jaar arbeidsongeschiktheid’. We bespreken samen of wij je kunnen helpen. 
 2. Of kies voor mijn dienst ‘eerlijk met ontslag’ waarbij er 3 varianten mogelijk zijn. Meer informatie over mijn aanbod en tarieven lees je hier.Waarom ik werk met een pakketprijs? Dit is omdat ik een unieke plek voor je reserveer zodat jij mijn juridische hulp krijgt zolang dat nodig is en we je zaak rond hebben.

 

Wie kunnen wij wel en niet helpen?

Werknemers die willen krijgen waar ze recht op hebben.

Die graag samen met mij aan een goede oplossing willen werken.

Die zekerheid willen voor hun uitkeringsaanvraag.

Die snakken naar rust en goede hulp.

Werknemers die hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor het aanleveren van de juiste documenten.

Die mij mijn werk laten doen en vertrouwen in mij hebben.

Die zelf graag meedenken of met input komen (mag altijd!).

Die geduld hebben en wachten tot ik de beste deal voor hen bereikt heb.

Je bent leuk om mee te werken en je wil graag gewaardeerd worden.

Werknemers die er de kantjes vanaf lopen.

Die het niet boeit wat ze krijgen.

Hun werkgevers een hak willen zetten en zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

Die negatief met alle collega’s inhoudelijk in gesprek blijven gaan.

Werknemers die hun uitkeringsaanvraag in gevaar brengen door niet mee te werken.

 

Reviews

Linda heeft mij het vertrouwen gegeven dat alles goed zou komen. Ze heeft mij op persoonlijke en laagdrempelige manier geholpen, waardoor ik goed begreep wat er precies in de VSO stond. Door Linda’s doortastende aanpak weet ik zeker dat we niks over het hoofd hebben gezien! Het was een spannende tijd, maar na het ondertekenen van de VSO voel ik mij opgelucht en kan ik mij richten op de toekomst. Op naar nieuwe avonturen!

Kristel

Docent VO

Linda heeft voor mij de administratieve afhandeling geregeld mbt de VSO bij ontslag na 2 jaar ziekte en volledige afkeuring. Alhoewel het eindresultaat duidelijk was en de verstandhouding met de werkgever goed was, moet er toch nog iets opgesteld worden. Beide partijen doen dat vanuit hun eigen kennis en kunde. Al dan niet correct. Het is dan zo fijn om in plaats van zelf je hiermee te moeten bemoeien, je iemand in kunt schakelen die gewoon echt weet hoe het moet en hoort. Linda nam daarin ook alle communicatie op zich richting de werkgever. Dat was voor mij zo’n grote opluchting. Je relatie met je werkgever is toch kwetsbaar en gevoelig na 2 jaar ‘gedoe’ rondom re-integratie. Je wordt daardoor voorzichtig en het gaf me vaak een knoop in m’n maag als ik weer met de werkgever moest discussiëren over een punt wat naar mijn idee niet correct was. Linda heeft dat helemaal overgenomen waardoor er echt een last van m’n schouders viel. En nu weet ik zeker dat alles wat op papier staat klopt, juridisch juist is en ik gekregen heb waar ik recht op heb. Alhoewel ik het vooraf spannend vond om Linda in te schakelen: het klonk voor mij als ‘to good to be true’ (wat dan vaak ook zo is). Maar het tegendeel is gebleken: ik ben echt super blij met alle hulp van Linda!

Rianne

Online Marketeer

Na 2 jaar ziekte moest ik middels een VSO uitdienst. Helaas wilde mijn werkgever de juridische kosten niet vergoeden. Ondanks dat was het inzetten van Linda’s hulp het meer dan waard. We kregen een transitievergoeding die 2000,- euro hoger was. Het was fijn dat Linda alle communicatie met mijn werkgever voor mij deed. Dit gaf mij rust en een veilig gevoel dat alles goed gebeurde.

Marjolein

Na twee jaar in de ziektewet te hebben gezeten, was het moment daar… Mijn vaststellingsovereenkomst… Omdat ik er geen verstand van had en ik het nogal confronterend vond, hoorde ik via via dat Linda hier ervaring mee heeft en me hier wellicht mee kon helpen. Na een telefoontje met Linda wist ik het… Door haar wil ik me laten behartigen. Het gesprek voelde vertrouwd, ik voelde me begrepen en ze gaf me het vertrouwen dat het goed zou komen. Na meerdere keren contact via mail, WhatsApp en telefoon is mijn vaststellingsovereenkomst akkoord bevonden en ondertekend.

Een golf van emoties volgde, maar op een positieve manier. Linda is een zeer kundige, vrolijke, begripvolle vrouw. Ze schakelt snel, is zeer adequaat, maar op een mooie persoonlijke manier, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Door het inschakelen van Linda is het proces omtrent mijn vaststellingsovereenkomst “ontspannen” verlopen. Ik zou iedereen die in zo’n situatie komt Linda aanraden!! Wat een topper!! Ben haar dankbaar.

Josje

Zeer tevreden over Lindasresources. Linda heeft voor mij een VSO (na 2 jaar ziekte) uit onderhandeld die ik met een gerust hart en goed gevoel kon ondertekenen. Ik raad Lindasresources ontzettend aan.

Anoniem

Operator

Onlangs was daar het moment; Twee jaar ziek, de UWV-molen ging draaien en ik moest keuzes gaan maken m.b.t. mijn toekomst. Linda heb ik ingeschakeld op ‘t moment dat ik de keuze heb gemaakt om afscheid te gaan nemen van mijn werkgever. Zij heeft voor mij de onderhandelingen voor de vaststellingsovereenkomst met mijn werkgever op geweldige wijze uit handen genomen en mij ‘n luisterend oor geboden. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik kreeg waar ik recht op had. Ik vond ‘t ontzettend fijn om met Linda te werken, ‘n vrouw die vol passie, kennis en kunde recht op haar doel afgaat, eruit sleept wat er uit te slepen valt en ontzorgt in ‘n voor mij toch al heftige periode. Ik gun iedereen ‘n Linda in dit soort situaties! Ik ben haar onwijs dankbaar!

Danielle

 

Veelgestelde Vragen

w

Wanneer moet ik je inschakelen?

 • Zodra er gesprekken op gang komen waarbij de werkgever aangeeft je te willen gaan ontslaan.
 • Zeker als er een eerste VSO ontslagvoorstel is overhandigt.
w

Welke informatie / documentatie heb je nodig?

Hoe meer je vooraf aanlevert hoe sneller we kunnen schakelen. 

  • Contract
  • Personeelshandboeken, reglementen alles waar je mee akkoord bent gegaan door tekenen van het contract
  • Welke CAO van toepassing is (indien van toepassing)
  • Recente loonstrook
  • Uitgebreide documenten van de WIA beslissing.
w

Ben ik verplicht om een VSO te tekenen?

Nee, je bent dit niet verplicht. Wanneer er sprake is van 2 jaar ziekte zijn er 2 mogelijkheden voor de werkgever om tot een ontslag te komen. Namelijk via de ontslagvergunning UWV of middels een vaststellingsovereenkomst de VSO. Echter is jouw voorkeur altijd de VSO omdat je dan de unieke kans krijgt alles in een keer goed vast te leggen zodat een rechter achteraf niet nodig is.

w

Wat als mijn werkgever de juridische kosten niet betaald

Ik ga er vanuit dat dit gewoon lukt. Dit is zeer gebruikelijk. Lukt het niet dan lukt het vaak wel als we 50-50 voorstellen. Daarnaast zijn er allemaal financiële trucs mogelijk met bruto netto voordeel, waardoor het jou onderaan de streep nihil iets kost. Meer lezen over hoe dit werk kan op de pagina aanbod en tarieven

w

Kan ik een VSO tekenen als mijn WIA beslissing er nog niet is?

Meestal niet en in een enkel geval kan dit soms wel. Dit is helemaal afhankelijk van de situatie. 

w

Wat moet ik doen als mijn werkgever zit te pushen toch een VSO te tekenen?

Schakel dan alvast onze hulp in. Wij sturen je werkgever een mail dat we wachten op je WIA beslissing en doordat wij mailen laten ze je meestal met rust. Dit geeft rust. 

w

Wanneer kan ik een matchcall inplannen?

Stuur mij een mail of vul het contactformulier in. Ik of mijn compagnon Willianne neemt binnen 24 uur contact met je op. Mochten wij niet reageren dan is waarschijnlijk je mail niet aangekomen, zoek dan nogmaals contact met ons. We reageer altijd en meestal vrij snel, zeker bij dit soort aanvragen!

w

Wat moet ik doen totdat ik jou gesproken heb?

Tot die tijd reageer je inhoudelijk nergens op. Je zegt niks en je mailt niks. Geef bij je werkgever aan dat je je zal moeten beraden en hulp gaat zoeken. ‘Ik heb hier geen verstand van ik kom erop terug’’.

w

Wat als mijn werkgever toch contact met mij opneemt?

Zodra ik mij kenbaar heb gemaakt als jouw juridische belangenbehartiger kan je je werkgever doorverwijzen naar mij. Het is gevaarlijk om zelf nog inhoudelijk contact te hebben met je werkgever en dit kan mogelijk je onderhandelingspositie verslechteren.

 

Knowledge is Power!

Neem Gratis Contact Met Ons Op