MEDIATION

Met een gerust hart uit dienst treden na een conflict of werkgerelateerde ziekte

Dit is voor jou als jij tijdens mediation ontslag gaat krijgen bijvoorbeeld door een conflict met je werkgever of werkgerelateerde ziekte. Wij staan je bij en zitten met jou aan tafel als jouw juridische belangenbehartiger bij de mediationgesprekken, zodat jij krijgt waar je recht op hebt en weer een fijne toekomst tegemoet kan gaan.

NA JARENLANG hard werken voel je je aan de kant gezet!

Je zit in of je gaat binnenkort starten met een mediationtraject om te kijken of de arbeidsovereenkomst voortgezet kan worden en een eventueel ‘conflict’ opgelost kan worden. Je zit nog steeds vol emoties en vindt het verschrikkelijk dat je hierin terecht bent gekomen. Je staat aan het begin van een mediationtraject óf er zijn al diverse gesprekken geweest tussen de mediator, je werkgever en jou maar helaas komen jullie er niet onderling uit en staan jullie er te verschillend in.
Je werkgever wil je maar niet begrijpen of naar je luisteren terwijl je de beste bedoelingen hebt en zo graag begrepen zou willen worden. Er is inmiddels ontzettend veel gebeurd en inmiddels is er een behoorlijk nare bijsmaak ontstaan over elkaar.

Je kunt door verschillende situaties in dit mediationtraject beland zijn: 

er is bijvoorbeeld een conflict ontstaan op het werk tussen jou en je werkgever (leidinggevende); er is sprake van werkgerelateerde ziekte dit betekent dat je door een reden van of op je werk ziek bent geworden. Deze werkgerelateerde ziekte kan voortkomen uit conflict, te hoge werkdruk, te hoge verwachtingen, niet nakomen van afspraken, burn out of overspannenheid door werk. mogelijk past je functie en deze werkgever ook echt niet meer bij je. Het is in ieder geval in rap tempo de verkeerde kant op gegaan.

Soms adviseert een bedrijfsarts mediation omdat vaak de werkgerelateerde ziekte of een arbeidsconflict eerst opgelost moet worden om verder te kunnen gaan met werken of reintegratie. Na diverse gesprekken geeft vaak of de werkgever of de werknemer aan dat die eigenlijk niet meer verder wilt met de ander. De mediator geeft dan vaak aan dat het naar een exit mediation gesprek gaat. 

Dit betekent dat werkgever en werknemer een eigen juridische partij naar het volgende exit mediation gesprek moeten meenemen om ter plekke te onderhandelen over de ontslag deal. Hoeveel geld krijg je mee? Tot wanneer ben je nog in dienst? Krijg je vrijstelling van werk? Moet je hiervoor verlofuren inleveren? Wat doe je met het concurrentiebeding of relatiebeding? Komt er wel of niet een outplacementbudget zodat jij hulp kunt inschakelen om nieuw werk te gaan zoeken?

Een ding is zeker als de deal rond is dan stopt binnenkort je arbeidsovereenkomst bij je werkgever. Dit terwijl je misschien nog wel had gehoopt dat alles nog goed kon komen. Je baalt enorm en het voelt als onrecht. 

MEDIATION

JE WILT DIE VERVELENDE GESPREKKEN MET JE WERKGEVER HELEMAAL NIET ZELF VOEREN

Je hebt het gevoel dat er nogal veel op je afkomt. Je hebt geen kennis en ervaring van arbeidsrecht. Je weet niet waar je op moet letten. Je voelt je onder druk gezet omdat je werkgever tegenover je zit. Je weet niet wat er uiteindelijk op papier moet komen te staan zodat je uitkeringsaanvraag niet in gevaar komt. Je weet niet welke punten je allemaal kunt uit onderhandelen en wat gebruikelijk is. Wat is eigenlijk een goede deal? Wat is goed voor jou? Wat en waar zitten de risico’s? Doen de bedragen wel recht aan je situatie en komt je werkgever niet te makkelijk en goedkoop van je af.
De mediator geeft aan dat je de volgende keer een eigen juridische belangenbehartiger moet meenemen naar het gesprek. Gelukkig heb je ons gevonden want wij hebben hier ontzettend veel ervaring mee. Je bent aan het goede adres!

Het voelt alsof je geen keus hebt!

9

Je voelt je machteloos omdat je geen verstand van zaken hebt en niet weet waar je goed aan doet. Het voelt alsof je geen keus hebt en je ontslag gewoon simpelweg snel moet accepteren

9

Je voelt je onder druk gezet omdat ze haast hebben en deadlines stellen op zeer korte termijn

9

Je voelt een zware last op je schouders liggen omdat je niet weet hoelang dit ‘conflict’ of deze situatie gaat duren en welke uitkomst eruit gaat komen. Alles is nog onduidelijk en onzeker nu en voor de toekomst

9
Je voelt je onzeker over de situatie want wie moet je hierbij helpen want je hebt er zelf onvoldoende verstand van? Je googled je suf naar informatie en hulp en gelukkig heb je ons gevonden!
9

Je ervaart een bak met stress die met de minuut verder toeneemt. Kun je straks veilig WW aanvragen? Je hebt gewoon geen verstand van zaken en hebt iemand nodig die de onderhandelingen ter plekke voor jou kan voeren.

9

Je moet je beter melden? Mag dat wel? Waarom is dat zo? Je snapt er niks meer van.

9

Je voelt je onrustig over de toekomst want wanneer vind je weer een nieuwe baan? Is die net zo leuk? Krijg je daar dezelfde arbeidsvoorwaarden? En wanneer en hoe snel lukt het om iets nieuws te vinden?

9

Voor je gevoel komt je werkgever nu wel makkelijk van je af en dit voelt heel naar en oneerlijk

9

Je ziet door de bomen het bos niet meer, je slaapt slecht, bent continue gestrest en je voelt je onrustig en onzeker. Er komt opeens zoveel op je af waardoor je niet meer helder kunt nadenken

LEG JIJ JE TOEKOMST IN HANDEN VAN EEN MEDIATOR, DIE DOOR JE WERKGEVER BETAALT WORDT?

HOE ZOU HET ZIJN ALS…

iemand alle consequenties, mogelijkheden en opties duidelijk en in begrijpelijke taal met je bespreekt en aan jouw zijde meedenkt zodat jij een eerlijke keus kan maken over het inhoudelijke ontslagvoorstel van je werkgever. Je werkgever denkt namelijk alleen aan zichzelf

Je een steun en toeverlaat krijgt die er echt voor jou is en waar jij volledig op kunt vertrouwen. Die aanschuift aan tafel bij de mediator en jouw belangen bewaakt en het woord voert.  Dat je support krijgt bij het maken van de juiste beslissingen voor jou zodat jij met een gerust hart een handtekening kunt zetten onder de uiteindelijke VSO wetende dat echt overal aan gedacht is en jij je niet blijft afvragen of je het wel juist hebt gedaan.

Alle communicatie met je werkgever door een echte ervaren ontslagexpert gedaan wordt. Zodat er geen verdere escalatie optreedt maar iemand wel voor je belangen opkomt. Je niet met lege handen naar huis bent gestuurd en je zeker weet dat jij de beste deal er voor jezelf hebt uitgehaald. Een laatste stukje rechtvaardigheid.

Je stopt met piekeren, rust krijgt en weer relaxt kunt slapen of afleiding kunt zoeken terwijl wij druk voor je bezig zijn de beste deal voor jou te onderhandelen waar jij zelf achterstaat.

Je een juridisch kloppende VSO krijgt waarin alle risico’s voor je zijn dichtgetimmerd, de juiste kloppende euro’s op papier staan die recht doen aan je situatie.

Dit allemaal snel achter de rug is zodat je weer opgelucht kunt ademhalen en die last van je schouders verdwijnt

Je duidelijkheid en zekerheid krijgt voor je toekomst, omdat je VSO WW-proof is en je zeker weet dat je niet zonder WW komt te zitten.

Je duidelijkheid en zekerheid krijgt voor je toekomst, omdat je VSO WW-proof is en je zeker weet dat je niet zonder WW komt te zitten

Je met een fijn gevoel en een rechtvaardige vaststellingsovereenkomst uit dienst kunt gaan zodat jij met opgeheven hoofd weer positief verder kunt gaan met een nieuw hoofdstuk in je leven

MEDIATION

JE WILT HET GOED AFSLUITEN EN SNAKT NAAR RUST

Je wilt dat alles goed geregeld wordt en je snakt naar rust. Support van iemand die er wel verstand van heeft en precies weet en voelt hoe zij moet onderhandelen om de beste deal er voor jou uit te halen. Je wilt support van iemand die je begrijpt, voor je klaar staat en jou door deze lastige periode heen helpt.

‘We zien maar één kloppende VSO per maand.’

Het enige dat je nu wel weet is dat als je er dan toch weg moet, je de beste hulp en deal wilt. Iemand die weet van aanpakken en die niet geïntimideerd kan worden door je werkgever. Iemand die de gesprekken met de mediator en werkgever uit je handen neemt, zodat je krijgt waar je recht op hebt op een nette harmonieuze manier. Je wilt uiteindelijk een juridisch kloppende VSO waarmee je veilig een WW-aanvraag kunt indienen.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Onze ontslagexperts mogen maximaal 10 lopende ontslagzaken per persoon behandelen. Dit ten opzichte van een vakbond en rechtsbijstand waar ze 70-80 dossiers per persoon per maand behandelen. Wij vinden persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk, zodat wij echt alle tijd en aandacht voor je hebben om de beste deal te regelen. Namelijk een eerlijk kloppend ontslag waarmee jij geen problemen krijgt bij het UWV. Dus neem tijdig contact met ons op om te voorkomen dat we geen plek voor je hebben. 

Stap 1 Matchcall

Wanneer je het contactformulier onderaan deze pagina hebt ingevuld nemen wij telefonisch contact met je op. We bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie en of wij je kunnen helpen.

Stap 2 Klant worden

Je geeft officieel akkoord om klant bij ons te worden en levert een lijst met documenten aan (denk aan; contracten, loonstroken, cao’s, arbeidsvoorwaarden reglementen en personeelshandboeken).

Stap 3 Onderzoek

We onderzoeken grondig al jouw aangeleverde documenten.

Stap 4 Overleg strategie bepalen

We bespreken uitgebreid de situatie, jouw opties, consequenties, wensen, belang en strategie. We doen niets waar jij niet achterstaat. Zo bepalen we samen de kaders (wat is minimaal haalbaar en wat maximaal) alvorens we naar het mediation gesprek gaan

Stap 5 Mediation gesprek op locatie

We gaan live mee naar locatie van het mediationgesprek als jouw juridische belangenbehartiger. Tijdens dit gesprek zullen wij het woord voor je voeren en zullen we tussentijds met pauzes apart (op de gang of op een andere plek) overleggen. Er gebeurt niets wat jij niet wilt. Uiteraard zijn we eerlijk over wat haalbaar is en wat niet. Wij onderhandelen live met je werkgever tot we een akkoord bereiken.

Stap 6 Good deal

We gaan door tot je krijgt waar je recht op hebt! Daarna zal de mediator alles op papier zetten in een vaststellingsovereenkomst. Deze vaststellingsovereenkomst controleren wij totdat die juridisch veilig en goedgekeurd is door ons.

Stap 7 Final go

We controleren alle final documenten en geven je een go wanneer je alle papieren mag gaan tekenen (dit kan vaak digitaal op afstand). We bespreken de laatste eindafwikkelingen en je krijgt nog een laatste mail met tips zodat je weet waar je nog op moet letten. De deal is rond. Je kan nu opgelucht ademhalen en weer naar de toekomst kijken.

Goede juridische hulp verdient zichzelf terug

Allereerst wil ik even beginnen dat de kosten van onze juridische dienstverlening bij mediation in 99% van de gevallen op de werkgever wordt verhaald. Dit doen we door deze kosten vast te leggen en uit te onderhandelen in jouw VSO (vaststellingsovereenkomst) ontslag deal. Dit is iets wat werkgevers ook gewend zijn en waar je je niet bezwaard over hoeft te voelen. Je hebt nota bene op hun advies iemand moeten meenemen. 

Mocht je toch iets zelf moeten betalen dan staat een werkgever er eigenlijk altijd wel voor open om dit met bruto netto voordeel (je bespaard dan onderaan de streep 50%) te laten verrekenen met de tegoeden die je van de werkgever krijgt (vakantieuren, ontslagvergoeding etc).

Werkgevers betalen graag juridische kosten als dit bijdraagt aan het voor elkaar krijgen van jouw ontslag. Houdt dat dus in gedachte. Er bestaat dus een hele kleine kans dat je een gedeelte zelf zou moeten betalen. 

 

Wat is de investering in ons?

In 99% van de gevallen betaalt je werkgever dus onze factuur

Wie kunnen wij wel en niet helpen?

Werknemers die een uitnodiging hebben voor een (exit) mediation gesprek.
Voor wie het het allerbelangrijkste is dat ze de zekerheid willen hebben dat alles klopt.
Werknemers die er de kantjes vanaf lopen en hun werkgever een hak willen zetten. 

Die alleen hulp willen als ze 100% zeker weten dat de juridische kosten vergoed worden door de werkgever.
Die de zaken niet uit handen willen geven en deel wil uitmaken van de onderhandeling. Op deze manier kunnen wij ons werk niet goed doen.

Nadat mijn vader overleed, werd ik ontslagen

Na het overlijden van mijn vader, kreeg ik een onverwachts exit gesprek. Ze wilden mij ontslaan. Ik, die altijd zo hard had gewerkt! Ik voelde me belazerd, boos, verdrietig en teleurgesteld. Het voelde als onrecht en ik was lamgeslagen. Ondanks dat het een nare, onzekere tijd was, wist ik als doorgewinterde HR Expert gelukkig hoe ik moest handelen en zelfs ik schakelde hulp in van een ontslagexpert!

Deze ervaring maakte van mij een ontslagexpert voor werknemers in hart en nieren. Want dit is niet hoe ik ooit met mensen om zou willen gaan.

Ik wist dat ik er voor altijd voor werknemers wilde zijn, zodat er iemand is die voor je opkomt. Je voelt je ook meteen sterker in je schoenen staan als je goede hulp inschakelt. Er valt letterlijk een last van je schouders. Als geen ander kan ik me voorstellen hoe graag jij uit deze situatie wilt komen. En ik gun het je zo om weer rust te hebben en te krijgen waar je recht op hebt!

Samen met mijn team hebben we inmiddels al meer dan 500 klanten succesvol aan een eerlijk kloppend ontslag geholpen waarmee ze zonder zorgen hun uitkering bij het UWV konden aanvragen

Vaak levert onze hulp honderden soms duizenden euro’s aan winst op. 

Inmiddels komen er gemiddeld 30 klanten per maand bij die wij met volle aandacht en focus kunnen helpen omdat we nooit meer dan 10 lopende ontslagzaken per persoon in behandeling hebben. We zien maar één kloppende VSO per maand. Dit is echt zorgwekkend.

Ook word ik regelmatig als ontslagexpert benaderd voor een interview door grote namen, zoals NRC, NU.nl en AD, om mijn visie te geven over ontslag.

Veelgestelde Vragen

IK TWIJFEL OM JE HULP IN TE SCHAKELEN?
We snappen dat dit alles ontzettend spannend is en niet leuk. Heb je twijfels vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Mochten wij niet reageren dan is waarschijnlijk je mail niet aangekomen, zoek dan nogmaals contact met ons en controleer je spambox op een reactie. Wij reageren altijd en meestal vrij snel, want wij snappen dat de nood hoog!
Wat als er meer mediation gesprekken nodig zijn?
Het gebeurt eigenlijk nooit dat er een vervolggesprek nodig is en dit proberen wij ten alle tijden te voorkomen. Exit mediation is bedoeld dat we er ter plekke met elkaar uit moeten komen. We gaan door tot we het over de inhoudelijke deal eens zijn. Zo’n gesprek duurt tussen de 1 en 3 uur tijd. Mocht een vervolggesprek tot nodig zijn dan kost dit € 450,00 per locatie gesprek extra.
IK TWIJFEL OM ZELF TE ONDERHANDELEN?
In een exit mediation raden wij dit ten strengste af. De emoties zitten bij beide partijen te hoog. Daarom moeten er op advies van de mediator ook bewust juridische partijen meekomen die deze emoties niet hebben. Wij weten hoe je werkgever en de juridische partij denkt en handelt. Wij weten ook hoe wij met hen om moeten gaan om ze in beweging te krijgen. De juiste tone of voice is van essentieel belang. Wij kennen beide partijen als geen ander en zijn daarom oprecht steengoed in dit werk. Veel advocaten en juridische partijen missen de inhouse HR ervaring waardoor er soms ergere escalaties ontstaan en dit helemaal niet in jouw belang is.
WANNEER MOET IK JE INSCHAKELEN?
Zodra de mediator aangeeft dat ze naar een exit mediation willen gaan. Zoek op tijd contact met ons zodat wij er in onze agenda’s rekening mee kunnen houden
Ik twijfel of ik niet beter een advocaat in kan schakelen?
Een advocaat heeft algemene kennis van rechten en wij zijn gespecialiseerd in dit specifieke HR stuk en hebben hier meer dan 14 jaar ervaring en ruim 500+ ontslagzaken succesvol afgesloten. Ik geloof daarom dat je bij ons echt oprecht in betere handen bent.
WAT ALS MIJN WERKGEVER DE JURIDISCHE KOSTEN NIET BETAALD
In 99% van alle gevallen lukt het om de kosten op de werkgever te verhalen. Zeker omdat je op hun advies een juridische partij mee moet nemen naar het mediation gesprek. Mocht dit niet lukken dan zijn er allemaal financiële trucs mogelijk met bruto netto voordeel, waardoor het je onderaan de streep maar 50% kost. Uiteindelijk gaat het om de totaal deal. Staar je daarom niet blind op de juridische kosten en weet dat je een betalingsregeling kunt treffen. De ervaring leert dat de te ontvangen bedragen uit de vaststellingsovereenkomst voldoende is om ook ons te kunnen betalen.
HEB IK EEN ADVOCAAT NODIG?
Nee absoluut niet. Ik durf zelfs te zeggen dat wij vaak beter zijn en betere resultaten behalen dan advocaten. Waarom? Omdat wij niet direct als zwaar geschut en als een bedreiging overkomen. Wij prettiger en zonder zware juridische taal contact zoeken met je werkgever. Wij goed aandacht houden voor de relatie en dit gewoon onze CORE BIZZ is. Wij doen niet anders dan (mediation) VSO’s onderhandelen.

MEET HET LINDA’S RESOURCES TEAM:

zaken succesvol afgerond

Met ontzettend veel trots stel ik graag mijn mediation ontslagexperts aan je voor. Mijn team is geselecteerd op persoonlijkheid en ervaring. Ieder teamlid kent de impact van ontslag, omdat zij zelf ook een naar ontslag hebben meegemaakt. Daarnaast heeft iedereen vele ontslagzaken behandeld (vanuit diverse CAO’s en branches) waardoor jij absoluut de beste hulp en dus deal krijgt omdat dit onze core business is. Ik investeer jaarlijks ontzettend veel tijd in het trainen van mijn team. Wij willen de beste van Nederland zijn en blijven.

Willianne

Willianne

Ontslagexpert

 is onze specialist in exit mediation trajecten. Zij heeft hier meer dan 14 jaar ervaring mee. Ze heeft al meer dan 100+ mediation ontslagzaken met succes afgerond in haar carrière. Willianne krijgt er een kick van om de tegenpartij naar haar kant te krijgen. Zodat jij krijgt waar je recht op hebt. Willianne heeft een sterke drang naar rechtvaardigheid doordat zij zelf een naar ontslag heeft meegemaakt maar ook doordat wij honderden klanten zien die belazerd worden. Zij vindt dat iedereen een eerlijk kloppend en respectvol ontslag verdiend en hierbij wil zij jou graag helpen. 

Wil je even bellen om te bekijken of wij jou kunnen bijstaan?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op dan kunnen we bespreken en kijken wat wij voor je kunnen betekenen. Vul onderstaand formulier in of bel ons via 085-7600891.

LET OP! Heb je binnen 24 uur niets vernomen? Dan is er iets misgegaan. Check of je een verstuurd melding krijgt, of je spambox en/of bel ons even rechtstreeks.