STRESS EN PANIEK: JE WIA EN ONTSLAG KOMEN ERAAN?

Je bent inmiddels bijna twee jaar ziek en je maakt je zorgen over je WIA keuring die eraan komt en het feit dat je waarschijnlijk wordt ontslagen. Je leven staat op zijn kop en er komt van alles op je af.

Je hebt slapeloze nachten, want hoe moet dit nu verder? Wat gaat er gebeuren? Voor hoeveel procent ga je afgekeurd worden? Nemen ze je klachten wel serieus? Hoeveel inkomen ga je straks nog hebben? Kan je in je huis blijven wonen? Je voelt je onzeker over je (financiële) toekomst en alles wat gaat komen. Hoe moet het nu verder met je leven? Want laten we eerlijk zijn het liefst was je gewoon gezond. Het is allemaal ontzettend verdrietig en je hebt moeite met het accepteren van de situatie.  

Je ziet door de bomen het bos niet meer en je voelt je ontzettend machteloos, omdat je geen grip hebt op het WIA traject wat gaat komen en iemand die iets over jou gaat beslissen. Je vraagt je af hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden? Je hebt geen puf en energie om alles online zelf uit te zoeken en je suf te Googlen. Daarnaast vraag je je af welke informatie online betrouwbaar is. Het UWV bellen werkt niet want ze geven vaak verkeerde antwoorden en iedereen die je spreekt zegt iets anders. Daarnaast vertrouw je ze ook niet

Dit begrijp ik als geen ander. Ik werd zelf in 2017 IVA afgekeurd door mijn spierziekte en zag enorm op tegen de WIA aanvraag en gesprekken bij het UWV. Wat kun je verwachten? Wat gaat er gebeuren? Wat moet je doen? Je zit in een situatie waar je helemaal niet voor gekozen hebt maar wel mee moet dealen als leek zonder kennis. 

 

Je vraagt je af of er überhaupt goede WIA hulp voor werknemers bestaat?

EEN ONZEKERE PERIODE!

Je voelt je overgeleverd aan een partij, het UWV, waar iemand iets over jou gaat beslissen en gewoon een druk op de knop gaat geven. Een onzekere periode waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en hoe je financiële toekomst eruit gaat zien. Dit gaat voor jou besloten worden en je hebt hier eigenlijk geen invloed op. Het voelt ontzettend machteloos en eng. Je bent bang dat het UWV je klachten niet serieus gaat nemen.

Krijg je wel een eerlijke WIA beoordeling of moet je straks gewoon weer solliciteren en dreig je de WW in te gaan terwijl je helemaal niet kunt werken? Wat gaat de uitkomst zijn? Krijg je überhaupt wel een WIA uitkering? Welke WIA uitkering ga je krijgen? En kun je je financieel in de toekomst nog redden of moet je je financiële uitgaven drastisch gaan veranderen? Krijg je in de toekomst nog herkeuringen? Kun je nog wel in je huis blijven wonen en hoe moet het nu met je pensioen? Wie is er nu echt betrokken bij jouw belang. Wie kun je vertrouwen en is er echt voor jou?

Je voelt je gestrest van al het papierwerk wat je moet aanleveren. Waar moet je opletten en wat is van belang? Misschien vraagt je werkgever je wel met terugwerkende kracht oude papieren te tekenen. Je weet niet wat je wel of niet kan schaden en waar je goed aan doet. Er worden specialisten ingeschakeld door je werkgever maar je weet niet of je ze kunt vertrouwen. Hebben ze wel het beste met jou voor.

Neem jij het heft in eigen handen en voorkom jij een veel te lage WIA afkeuring en dure bezwaarprocedure? 

Ga jij achterover leunen en wachten tot het WIA gesprek opeens daar is? Niet wetende wat voor jou belangrijk is om te vertellen en delen? Waardoor je hoogstwaarschijnlijk jezelf anders voor doet en geen eerlijke WIA beslissing gaat krijgen met een veel te laag afkeuringspercentage waar je straks direct van in de stress schiet? Omdat de verzekeringsarts van het UWV je verkeerd inschat en je niet de juiste informatie hebt gedeeld. Waardoor je duizenden euro’s aan kosten moet gaan maken om goed in bezwaar te moeten gaan, wat allemaal weer ontzettend lang gaat duren. Waardoor je nog langer in financiële onzekerheid en stress zit in afwachting wat er na het bezwaar door het UWV besloten gaat worden. Heb je je glazen al te hard ingegooid wat bijna niet meer te corrigeren valt? Dit is het risico dat je loopt als je onvoorbereid naar je WIA keuring gaat! 

Wil jij het risico lopen dat je geen WIA toegekend krijgt en met al je klachten weer moet gaan werken? 

Wanneer je minder dan 35% afgekeurd wordt krijg je geen WIA uitkering en zal je de WW in gaan, mits je voldoet aan de WW eisen. Voldoe je niet aan de WW eisen dan val je terug op bijstandsniveau. Mits je hiervoor in aanmerking komt. 

Ook in deze situatie kan je werkgever je hoe dan ook in bijna alle gevallen gewoon ontslaan na 2 jaar ziekte. Je moet dan met al je klachten gewoon keihard solliciteren en werk vinden terwijl je mogelijk ook nog in bezwaar gaat. De stress die deze onzekere horror situatie oplevert is echt niet te overzien en zal al je klachten verergeren. Wanneer je gedeeltelijk wordt afgekeurd dan is men van mening dat je na een bepaalde periode weer een X bedrag zelf kunt verdienen. Lukt het niet om voor dit X bedrag op tijd werk te vinden dan val je financieel gigantisch terug. Al deze situaties wil jij echt niet, geloof mij!

De mensen met lage of middenlonen lopen het grootste risico!

De mensen met uitvoerende banen en lagere lonen lopen het grootste risico op te lage afkeuringspercentages. De WIA keuring gaat namelijk niet over een % arbeidsongeschiktheid maar om een % loonverlies. Een cardioloog met een hoger salaris kan 80-100% afgekeurd worden terwijl een verpleegkundige met exact dezelfde klachten en ziekte maar voor 47% afgekeurd wordt of zelfs 35% min (wat betekent geen WIA uitkering). Hoe de WIA afkeurt is eigenlijk een ‘slecht’ systeem welke voor veel mensen met lage lonen slecht uitpakt. Daarom ligt minister Gennip onder vuur en is het deze dagen overal in het nieuws. Voor mensen met hoge lonen pakt het sneller goed uit met hogere afkeuringspercentages. Dit is echt ontzettend krom en zou niet zo mogen zijn.

TIP: Mensen met lagere lonen in uitvoerende functies moeten daarom nog beter voorbereid naar hun WIA keuring gaan! 

Deze beslissing gaat over de rest van je leven!

Laat je het allemaal maar over je heen komen? Of pak je de regie weer terug over je leven door te weten wat voor jou belangrijk is. Je hebt namelijk meer macht dan je denkt als je maar weet hoe het werkt en wat belangrijk is. Is het niet fijn te beseffen dat je er alles aan hebt gedaan om dit in goede banen te leiden naar een eerlijke WIA keuring?

JE WILT DOOR DE BOMEN HET BOS WEER KUNNEN ZIEN!

Je wilt van alle stress en onrust af en je juist weer rustig en kalm voelen omdat jij weet wat er gaat komen. Je wilt door de bomen het bos weer zien. Je wilt weten wat je op welk moment moet doen en hoe je dat dan moet aanpakken zodat je je eigen glazen niet ingooit. Je wilt weer rustig kunnen slapen, wetende dat alles goed komt. Je wilt overzicht in het proces en weten wanneer er wat moet gebeuren. Je wilt goede informatie zodat je je goed kunt voorbereiden op de gesprekken met je werkgever en het UWV.

JE WILT EEN EERLIJKE WIA BESLISSING en krijgen waar je recht op hebt

Het enige dat je weet is dat je uiteindelijk een eerlijke WIA beslissing wilt die recht doet aan je klachten en beperkingen. Dat je niet in een duur bezwaar traject terecht komt en nog langer in onzekerheid zit. Dit gaat over een ontzettend belangrijke (financiële) beslissing voor de rest van je leven. Dit gaat over je inkomen! Neem je WIA aanvraag daarom serieus en doe het niet alleen. Daarnaast maak je je zorgen hoe het ontslag straks allemaal gaat en werkt en of dit wel goed gaat gebeuren. Wanneer kun je veilig met ontslag gaan en wat komt er allemaal op je af. Hoe werkt het ontslag straks en wat kun je verwachten. Wat moet je werkgever doen en wat moet jij doen? Je wilt krijgen waar je recht op hebt en dat zijn de laatste kloppende euro’s.

Hoe zou het zijn als…

Experts met verstand van zaken je helpen je voor te bereiden op alles wat komen gaat en je stap voor stap digitaal meeneemt door het proces voor, tijdens en na je WIA aanvraag/keuring.

Experts je in grote lijnen uitleggen hoe een ontslag na 2 jaar ziekte werkt. Wat gaat er gebeuren en waar moet je mee oppassen zodat je geen geld misloopt? Waar moet je op letten?

Een WIA en ontslagexpert je vragen beantwoorden in een besloten community met lotgenoten, Zodat je zeker weet dat dit kloppende antwoorden zijn en je niets verkeerds doet waarmee je jezelf in de vingers snijdt.

Je in de besloten community de keus hebt om te leren van de vragen van lotgenoten waar jij nog niet over nagedacht hebt maar enorm mee geholpen bent.

Er in een leeromgeving tips, tricks en uitleg staat over hoe je je goed kunt voorbereiden op de gesprekken bij het UWV. Zodat je met minder stress richting die gesprekken gaat. Hierdoor is de kans groter dat je een eerlijke keuring krijgt omdat je beter weet wat je wel en niet moet vertellen en hoe het werkt.

Je persoonlijke ACTIE ALERT MAILS ontvangt in je persoonlijke mailbox die afgestemd zijn op jouw tijdlijn en data, zodat je weet wanneer je iets moet weten, doen of lezen.

Er een plek is met lotgenoten en experts waar je je gesteund en vertrouwd voelt en je er niet meer alleen voor staat. Dat je altijd bij iemand terecht kunt die begrijpt waar je doorheen gaat.

Je rust krijgt en een eerlijke WIA beoordeling voor de rest van je leven!

WAT KRIJG JE?

COMMUNITY:

Je krijgt direct na aanmelding exclusief toegang tot een besloten community waar onze experts je vragen beantwoorden over WIA en de hoofdlijnen van ontslag. Het doel van deze community is om jou zo zorgeloos mogelijk met zoveel mogelijk rust en duidelijkheid digitaal naar je WIA keuring en ontslag te begeleiden. Zodat je je goed kan voorbereiden op wat komen gaat.

ONLINE LEEROMGEVING:

Je krijgt toegang tot de online omgeving waar je in chronologische volgorde in jip en janneke taal uitleg kan vinden van wat er gaat komen met betrekking tot WIA en ontslag. Wij leggen uit wat belangrijk voor je is, geven tips en to do’s. Wij maken het proces inzichtelijk zodat je weer overzicht krijgt en door de bomen het bos weer ziet.

ACTIE ALERT MAILS:

Je ontvangt persoonlijk actie alert mails met een uitleg, tip of to do precies op de voor jou belangrijke data. Dit zijn actie alert mails die je persoonlijk gaat ontvangen op het moment dat dit voor jou speelt. Je vult namelijk je 2 jaar ziekte datum in zodra je deze dienst besteld. Zo zorgen we ervoor dat je geen belangrijke acties vergeet te ondernemen.

Wat kan je vinden in de online leeromgeving?

WIA vraagstukken die onder anderen aanbod komen:

Er is een module over de WIA aanvraag, de WIA keuring en de gesprekken, de WIA beslissing en wat als je het er niet mee eens bent en wat je dan moet doen. Deze module zorgt ervoor dat je zo goed als mogelijk voorbereid naar je WIA keuring gaat zodat je hopelijk een kloppende WIA beslissing gaat krijgen en je klachten gezien en serieus genomen gaan worden. Zodat je voorkomt dat je in bezwaar moet gaan.

Hoe werkt de WIA aanvraag en waar moet je allemaal op letten? Tips en tricks.

Hoe komt je WIA % tot stand? Wat er ook oneerlijk aan is

Hoe bereid je je goed voor op het gesprek met de arbeidsdeskundige van het UWV? Wat houdt dit gesprek in? Hoe gaat dit gesprek? Wat zijn je opties en mogelijkheden? Tips en tricks.

Welke WIA’s zijn er en wat betekent je WIA beslissing voor jou?

De pas enorm op met deze WIA uitslag omdat in de toekomst je inkomen enorm gaat terugzakken

De 60+ regeling hoe werkt dit en is het wel of niet veilig om hier aan mee te werken?

Hoe werkt een WIA keuring? Wat komt er aan bod en wat kun je verwachten.

Hoe bereid je je goed voor op het gesprek met de verzekeringsarts? Wat moet je bij mentale klachten benoemen en wat bijv bij fysieke klachten. Wat als je overvallen wordt door een telefonisch consult hoe ga je hier mee om en wat zijn je opties. Wat als de FML lijst naar jouw idee niet klopt? Wat doe je dan?

Wat als je overvallen wordt door een telefonisch consult wat moet je dan doen?

Wanneer heb je nog wel of niet een sollicitatieplicht tijdens je uitkering?

Wat doe je als de WIA uitslag tegenvalt?

Alles omtrent een loonsanctie en wat dit voor jou betekent

Ontslag vraagstukken die onder anderen aanbod komen:

In deze module gaan wij je voorbereiden op het naderende ontslag welke straks volgt. Wat is belangrijk zodat jij je eigen glazen niet ingooit en mogelijk heel veel geld misloopt. Wij gaan je geen arbeidsrecht ontslag cursus geven. Wij gaan je helpen begrijpen wat wanneer mogelijk is en of moet gebeuren.

Hoe werkt ontslag na 2 jaar ziekte?

Hoe werkt ontslag middels een VSO?

Wanneer begin je over het ontslag?

Wanneer kan een ontslag toch terwijl je WIA beslissing er nog niet is?

Wat houdt de transitievergoeding in en hoeveel geld kun je ongeveer gaan verwachten?

Hoe werkt de ontslagvergunning via het UWV?

Welk ontslag heeft je voorkeur?

Tips voor de gesprekken met je werkgever

Moet er wel of niet een opzegtermijn aangehouden worden?

Pas op: gelijk hebben en gelijk krijgen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zodra je je aanmeldt, krijg je direct toegang tot de online leeromgeving en besloten community. In de online leeromgeving mag jij tot 2,5 jaar ziekte in blijven. De meeste mensen zijn dan klaar met hun WIA beslissing en of ontslag. *komt er een loonsanctie of is je WIA beslissing dan nog niet binnen dan krijg je langer toegang. Het idee is dat je toegang houdt tot je WIA beslissing er is en of je ontslag bij onze eigen ontslagexperts is afgerond. Zit het erop voor jou dan willen we je vragen dit aan te geven zodat er niet onnodig teveel mensen in de online omgeving blijven. 

Je kan via je webbrowser of de app gebruik maken van de online omgeving op je computer, tablet of telefoon. Je kan de Huddle app (software van de leeromgeving) op je android of apple toestel installeren, zodat je alles nog makkelijker bij de hand hebt.

Aan de hand van je ingevulde 2 jaar ziekte datum bij je aanmelding gaan wij jouw persoonlijke Actie Alert Mails automatisch draaien. Vanaf week 85 krijg je de eerste mail op je opgegeven mailadres. Meldt jij je later aan dan krijg je de mails versneld. 

Je kunt kiezen uit twee opties tot hulp. Je investeert enkel in dit voortraject of je reserveert ook meteen je plekje voor onze uitgebreide ontslaghulppakket waarmee je korting krijgt op dit voortraject ‘zorgeloos richting WIA en ontslag’.

Wanneer je je ontslaghulppakket direct reserveert bij de aanschaf van dit voortraject dan helpen wij je met je ontslag via de UWV ontslagvergunning of met je VSO. Wij zorgen voor een kloppend ontslag met de juiste euro’s. Je bent zo zeker van een plekje in onze agenda en krijgt voorrang op externe klanten nu we het steeds drukker en drukker krijgen. Daarnaast verhogen wij regelmatig onze prijzen. Jij zet je investering voor je ontslaghulppakket hiermee vast op het huidige tarief.

Onze uitgebreide ontslaghulppakket raden wij iedereen aan omdat wij nog steeds maar 1 kloppend ontslag na 2 jaar ziekte per maand zien. Er worden helaas ontzettend veel fouten gemaakt in berekeningen waardoor mensen veel geld mislopen.

WAT IS DE INVESTERING?

 Je kunt het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ los kopen van € 497,00 nu voor € 297,00, welke je ook in 3 termijnen van € 99,00 kunt betalen. 

Iedereen moet zijn ontslag na 2 jaar ziekte laten controleren. Dus mocht je voornemens zijn onze ontslaghulp voor de Ontslagvergunning UWV of VSO ontslag in te schakelen, dan krijg je een unieke exclusieve korting op het voortraject. Als je beide pakketten nu samen besteld, ontvang je € 100,00 korting op het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’. Het ontslagpakket reserveer je nu tegen de huidige prijs en hoef je nog niet te betalen. 

Als je dus beide pakketten samen besteld betaal je geen € 297,00 maar € 197,00 voor het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ ofwel 3 termijnen van € 65,66.

Na jouw WIA beslissing of na 104 weken ziekte krijg je een persoonlijke ontslagexpert toegewezen zodra jouw ontslag geregeld moet gaan worden.  Waarbij we onze kosten (op dit moment kost ons ontslagpakket € 997,00 exclusief 21% btw) proberen te verhalen op je werkgever. Dit lukt in 90% van de gevallen. In andere gevallen kun je ons meestal ook betalen van de ontslagvergoeding en tegoeden die wij voor je onderhandelen of we verzoeken de werkgever om een verrekening met bruto netto voordeel (dit bespaart je 50% netto van onze factuur). 

Mocht alles tegen zitten en je bent echt het uitzonderingsgeval? Weet dan dat je altijd met ons een betalingsregeling kunt treffen voor het ontslaghulppakket.

ZORGELOOS RICHTING WIA EN ONTSLAG

 

Je kunt het voortraject ‘Zorgeloos richting WIA en ontslag’ los kopen. 

Van € 497,00 nu voor € 297,00

Het is ook mogelijk om in 3 termijnen van € 99,00 te betalen

 

 

 ZORGELOOS RICHTING WIA EN ONTSLAG + VOLLEDIGE ONTSLAG BEMIDDELING

Wil je beide pakketten (‘zorgeloos richting WIA en ontslag en de ontslag bemiddeling) nu samen bestellen dan ontvang je € 100,00 extra korting op het voortraject.

Voortraject van € 497,- nu voor € 197,00

Het is ook mogelijk om het voortraject in 3 termijnen van € 65,66 te betalen. Het ontslagpakket hoef je nu nog niet af te rekenen. 

Zet je zelf op de interesselijst voor de lancering 1 juni om extra korting te ontvangen! 

VOOR WIE IS DIT WEL EN NIET GESCHIKT?

Werknemers die willen krijgen waar ze recht op hebben namelijk een eerlijke WIA beoordeling. Je bent welkom vanaf 1,5 jaar ziekte rondom week 80 zodra je zeker weet dat je richting je WIA aanvraag gaat en hulp wilt bij het stuk voor, tijdens of na de WIA aanvraag en richting ontslag.

Die handig zijn met een computer of hun mobiele telefoon. (Je krijgt toegang tot een online leeromgeving middels de computer of via de App op je telefoon of tablet.)

Die tijd willen investeren om goede informatie tot zich te nemen.

Werknemers die alles alleen moeten doen van hun werkgever en juist graag hulp willen.

Werknemers die iemand nodig hebben waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Ook geschikt voor mensen die in de ziektewet bij het UWV zitten en geen werkgever hebben en wel een WIA keuring krijgen.

Wij helpen je niet met zaken die te maken hebben bij de eerste 1,5 jaar van ziekte. Alles is ingericht om in te stappen rondom WIA aanvraag, WIA keuring, WIA beslissing, bezwaar en ontslag. Lees binnen deze websitepagina welke informatie je kunt verwachten in de online omgeving.

Dit is niet geschikt als je verwacht met de ontslaginformatie het ontslag zelf te kunnen doen. Wij leggen je veel uit over wat je kunt verwachten en hoe het in grote lijnen werkt. Ontslag is maatwerk en wij raden het iedereen af dit zelf te doen. Wij geven geen do it yourself arbeidsrecht ontslag training.

Werknemers die verwachten dat wij kunnen toveren en willen dat wij garanderen dat ze een bepaalde WIA uitslag krijgen. Dit is afhankelijk van teveel factoren waar wij geen invloed op hebben. Wij zorgen in ieder geval dat je je zo goed als je kunt voorbereid bent.

Werknemers die verwachten dat wij next level persoonlijke vragen beantwoorden in de community.  Dit gaat helaas niet. Denk hierbij aan vragen waarbij persoonlijk onderzoek vereist is, zoals het doornemen van persoonlijke stukken. Dit is 1 op 1 begeleiding. Hiervoor kan je tegen betaling aparte 1 op 1 calls boeken met de experts.

Als je absoluut niet overweg kunt met de computer of je mobiele telefoon en niemand hebt die je hierbij kan helpen.

Die zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

 

Reviews

Via Google kwam ik uit bij de site van Linda’s Resources. Mijn gevoel was direct dat ik hierop verder moest lezen. De site is overzichtelijk en zeer informatief. De foto’s en persoonlijke noot van Linda maakte al snel dat ik een klik voelde. Dit alles heeft ze zeker waar gemaakt. Linda reageerde binnen een uur op mijn ingevulde formulier en gaf mij een vertrouwd gevoel in het gesprek. Ze komt snel in actie en samen met haar en mijn werkgever hebben we de afhandeling prettig afgehandeld. Mijn werkgever complimenteerde haar werkwijze en aanpak. Ik beveel Linda zeker aan… bedankt voor je hulp!!

Jannette

Senior Business Consultant / CSR Manager

Ik ben bij Linda terecht gekomen via een goede vriend. Linda heeft mij geholpen met de bemiddeling van mijn vso. Ik was hier vanaf het eerste moment erg blij mee. Door haar snel en ijzersterk handelen ontnam zij mij heel veel zorgen. Zij nam snel het contact met mijn werkgever over en dit zorgde meteen voor een stuk minder stress. Door haar heb ik het beste eruit kunnen halen en met een gerust hart die handtekening onder mijn VSO gezet. Zelfs haar juridische kosten werden helemaal vergoed. Linda weet niet alleen wat zij doet in haar vak maar is als mens ook een grote steun voor mij geweest. Zij begrijpt echt wat je doormaakt!

Claudia

Planner

Wanneer je plotseling je ontslag krijgt, weet je niet goed wat je allemaal moet regelen. Door jullie hulp kreeg ik direct veel duidelijkheid en kon ik de stress en onrust van de eerste dagen na het bericht loslaten. In mijn geval erg belangrijk, aangezien ik op dat moment halverwege mijn zwangerschap was. Door jullie hulp kon ik gelukkig blijven genieten en wist ik dat mijn ontslag ook in mijn belangen goed werd geregeld.

Sabine

Apothekersassistent

Linda is een meelevende professional. Zij geeft rust en vertrouwen in een periode waarin alles op zijn kop staat. Mede door het persoonlijk contact voel je je gehoord. Strijdlustig om voor jou de beste deal eruit te slepen, hierdoor is ze direct in haar handelen, maar altijd op een nette manier. Precies de nuance die voor mij en mijn ontslagzaak nodig was. En wist ze er nog een veel betere deal uit te slepen!

Joyce

HR Professional

Ik heb Willianne ervaren als een iemand die op komt voor mijn belangen, maar die ook als een professional wordt ervaren door mijn HR manager. Daardoor is de VSO snel tot stand gekomen, kon ik snel vrijgesteld worden van werkzaamheden. Het meest wat Willianne voor mij heeft betekend is dat ze mij uit een pijnlijke situatie haalde door het contact met HR en mijn leidinggevende over te nemen. Na het afronden van de VSO ontving van de HR manager een compliment over de door mij ingeschakelde Willianne. Ze benoemde met name de plezierige en professionele afhandeling van de VSO onderhandelingen.

Anoniem

Key Account Manager

Ik raad het echt iedereen aan om de onderhandelingen door Linda’s Resources te laten voeren met zijn of haar werkgever. Vooral als je in het ziekteverzuim zit en zelf weg wil. Uiteindelijk heb ik er een betere deal aan over gehouden. Het scheelt een hoop stress en je kan erop vertrouwen dat het klopt. De bereikbaarheid via Whatsapp was super! Op het moment dat ik zenuwachtig werd en er gesprekken met HR gevoerd moesten voeren, net voor de onderhandelingen, kreeg ik goede tips met wat ik beter wel en niet kon zeggen. Door het inschakelen van Linda’s Resources, heb ik de regie over mijn leven weer teruggekregen.

Anoniem

Planner

 

Veelgestelde Vragen

Ik twijfel of ik deze investering wel moet doen?

Dit is een beslissing voor je (financiële) toekomst en voor mogelijk de rest van je leven. Het is nog veel duurder als je in bezwaar moet gaan omdat je WIA beslissing tegenvalt omdat je het zelf niet goed hebt aangepakt. Niet goed voorbereid naar je WIA keuring gaan betekent dat je mogelijk geen goede WIA beslissing krijgt. Dit maakt dat je misschien in een dure bezwaarprocedure terechtkomt. Dat je misschien in de WW of bijstand terechtkomt en moet solliciteren terwijl dit mogelijk absoluut niet gaat met je klachten. Daarnaast zal je nog lang in onzekerheid zitten en niet weten waar je aan toe bent. Ik meen oprecht vanuit mijn hart dat ik iedereen aanraadt je goed voor te bereiden op deze alles bepalende WIA keuring.

Ik twijfel of ik wel genoeg tijd heb om deze investering te doen?

Hoe eerder je je aanmeldt hoe eerder en meer tijd je hebt om door de lessen te gaan. Je kan dit in eigen tempo doen op het moment dat het jou schikt. Alles is in jip en janneke taal zodat het eigenlijk voor iedereen goed te volgen is. 

Kan ik na mijn bestelling direct in de community en leeromgeving terecht?

Ja, zodra je je betaling hebt afgerond krijg je direct een informatie mailtje met je inloggegevens. 

Hoe lang mag ik gebruik maken van deze online omgeving?

Je kan tot 2,5 jaar ziekte in de online omgeving terecht. Het idee is dat dan de meeste mensen wel hun WIA beslissing en of ontslag hebben gehad. Is jouw WIA beslissing nog niet binnen of krijg je een loonsanctie dan kan je in overleg altijd langer blijven. Ben je ook ontslagklant bij ons dan zal de toegang 2 maanden na het ontslag afgesloten worden om zo te voorkomen dat er teveel mensen onnodig in de online omgeving blijven hangen. 

Wat als mijn werkgever een loonsanctie krijgt mag ik dan langer blijven?

Een loonsanctie betekent dat je werkgever straft krijgt van het UWV omdat ze je onvoldoende begeleid hebben. Je werkgever moet je nu langer indienst houden, je alsnog helpen met re-integratie begeleiding en je loon langer doorbetalen. Je WIA keuring wordt uitgesteld naar het einde van de loonsanctie. Vaak is deze loonsanctie tussen de 6 en maximaal 12 maanden. Natuurlijk mag je in deze uitzonderlijke situatie langer in de omgeving blijven tot je WIA keuring uiteindelijk binnen is en/of het ontslag rond is als je ook ontslag klant bent.

Wanneer kan ik bij jullie terecht voor dit voortraject "Zorgeloos richting WIA en ontslag’’?

Je kunt bij ons terecht als je zeker weet dat je richting WIA aanvraag en keuring gaat. Meestal is dit vanaf 1,5 jaar ziekte ofwel 80 weken ziekte. Je bent dan van harte welkom bij ons. Bij twijfel kan je altijd met ons overleggen.

Kan ik ook eerder dan 80 weken ziekte bij jullie terecht?

Je kan in overleg ook eerder bij ons terecht. Je moet je alleen realiseren dat wij geen vraagstukken van de eerste 1,5 jaar ziekte beantwoorden. De focus is op de mensen die paniek en stress hebben en nu serieus richting de WIA aanvraag gaan of hier midden in zitten.

Is het nog zinvol als ik mijn WIA keuringsgesprek AL heb gehad?

Er staat ontzettend veel nuttige informatie in de leeromgeving. Ook over welke soorten WIA’s er zijn en wat deze voor je betekenen. Waar je mogelijk op moet letten als je nog wilt blijven werken en met welke WIA’s je bijvoorbeeld nog een sollicitatieplicht hebt. Daarnaast staat er veel informatie over ontslag in de omgeving zodat je in grote lijnen snapt hoe ontslag werkt. Dus ook al heb je je WIA aanvraag en mogelijk je WIA keuring al gehad, dan kan dit zeker nog interessant voor je zijn. Bij twijfel neem telefonisch contact met ons op dan kunnen we met je meedenken en je eerlijk laten weten of het zin heeft.

Als ik het ontslaghulppakket alvast bestel wanneer kan ik dan terecht bij mijn ontslagexpert?

Je kunt bij je ontslagexpert terecht zodra je WIA beslissing er is, je werkgever over ontslag begint, wanneer de 104 weken ziekte voorbij zijn en jij zelf om ontslag wilt vragen of als je werkgever de ontslagvergunning bij het UWV gaat aanvragen.

Helpen jullie ook als ik ontslagen wordt middels een ontslagvergunning bij het UWV?

Absoluut, het is van essentieel belang dat wij ook dan je tegoeden van je eindafrekening controleren en of met je werkgever in gesprek gaan als er iets niet klopt in je eindafrekening. Ook nu is het fijn als wij het contact met je werkgever van je overnemen zodat jij rust hebt en dit niet zelf hoeft te doen en zeker weet dat alles goed gebeurt.

Wat als ik toch herstel en geen wia keuring krijg?

Het komt echt zelden voor dat het beter voor je is om geen WIA keuring te doen. Maar als je echt hersteld dan is dit natuurlijk hardstikke fijn. Je kan dan met een herstelbewijs van de bedrijfsarts je ontslaghulppakket laten annuleren. 

Ik hoef toch niet met ontslag want ik blijf er toch werken terwijl ik het ontslagpakket gereserveerd heb?

Deze situatie komt eigenlijk nooit voor. Je gaat eigenlijk altijd dan alsnog met deeltijdontslag. Daarnaast is de vraag alsnog wat wijsheid voor jou is en waar je goed aan doet. Je wilt bijvoorbeeld niet ‘blijven’ en je WIA uitkering kwijt raken. Vaak zullen we alsnog goed mee moeten kijken wat slim is en dan moeten er contractueel ook zaken goed vastgelegd worden. Mocht er een hele goede reden zijn waarom er toch geen ontslag komt dan zijn wij natuurlijk de flauwste niet en zullen we samen een oplossing zoeken.

Hou ik de pakketprijs van het ontslaghulppakket die op dit moment van toepassing is?

Ja, je betaalt het pakket dat op het moment van bestellen van toepassing was. Jij hebt dan dus mazzel als er prijsstijgingen worden doorgevoerd. 

Kan ik dit traject ook kopen als ik geen werkgever meer heb en wel een WIA keuring krijg?

Ja, alle informatie voor jouw WIA keuring en de voorbereiding hiervan staat in de online leeromgeving. Ook jij zal absoluut heel veel aan het gedeelte van de WIA hebben zodat je goed voorbereid richting jouw WIA keuring gaat. 

Twijfel je nog of deze dienst iets voor je is?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 085-7600891 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact met je op tijdens werkdagen. Niets gehoord: check dan je spambox en als daar niets in zit dan is er iets fout gegaan. We horen dan graag opnieuw van je.