Stress en zorgen over de komende WIA keuring?

Je hoeft het niet alleen te doen!

Stress en paniek want de WIA aanvraag komt eraan?

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je je zorgen maakt over je WIA keuring. Je leven staat op zijn kop. Door de klachten kan je niet meer doen wat je graag wilt doen. Laten we eerlijk zijn het allerliefste zou je willen dat je gewoon gezond was en kon werken. De WIA aanvraag en gesprekken bij het UWV komen steeds dichterbij. Iets waar je helemaal niet voor gekozen hebt maar wel moet gebeuren. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe kan je je hier het best op voorbereiden en wat kan je verwachten?

 

Een onzekere periode!

Je bent overgeleverd aan een partij, het UWV, waar iemand iets over jou gaat beslissen en gewoon een druk op de knop gaat geven. Een onzekere periode waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en hoe je financiële toekomst eruit gaat zien. Dit gaat voor jou besloten worden en je hebt hier eigenlijk geen invloed op. Het voelt ontzettend machteloos en eng. Wie is er nu echt betrokken bij jouw belang. Wie kan je vertrouwen. Je bent bang dat je klachten en beperkingen niet erkend worden en je uiteindelijk geen eerlijke WIA beslissing krijgt.

beoordeling

Dit is mijn specialiteit

Ja, ik wil eerlijke WIA beslissing!

Je wilt rust en zekerheid dat alles goed gebeurt!

Je voelt je gestrest van al het papierwerk welke je moet aanleveren. Waar moet je opletten en wat is van belang? Misschien vraagt je werkgever je wel met terugwerkende kracht oude papieren te tekenen. Je weet niet wat je wel of niet kan schaden en waar je goed aan doet. Er worden specialisten ingeschakeld maar je weet niet of je ze kunt vertrouwen. Hebben ze wel het beste met jou voort.

overwerk

Je wilt een eerlijke WIA beslissing!

Het enige dat je weet is dat je uiteindelijk een eerlijke WIA beslissing wilt die recht doet aan je klachten en beperkingen.

Het liefst wil je dat iemand met jouw belang voorop je hierbij helpt. Iemand die jou kan vertellen wat wel of niet goed voor je is. Iemand die er voor jou is en die je 100% kan vertrouwen. Wat hoort waar wel of niet op papier te staan en wat moet je nu precies wel of niet zeggen in de gesprekken bij het UWV.

Ik ben er voor jou!

Ik ben Nicoline van Klaveren en ik ben de WIA expert die 100% opkomt voor jouw belang als werknemer. Ik heb ruim 15 jaar ervaring de WIA en UWV.  Ik werk als zzp’er voor mijn eigen bedrijf LeanZ en heb samen met Lindas Resources een succesvolle samenwerking. We hebben allebei te maken met arbeidsongeschikte werknemers, ieder in onze eigen expertise.  

Door mijn ervaring als WIA begeleider en arbeidsdeskundige weet ik precies wat van belang is om op papier te hebben staan en wat belangrijk is om juist wel of niet te zeggen in de gesprekken.

Vaak onderschatten mensen hoe belangrijk het is om de juiste punten op papier te zetten of in het gesprek met de verzekeringsarts te vertellen. Ze denken al snel dat het niet relevant is, terwijl het juist heel belangrijke informatie kan zijn voor een verzekeringsarts. Ze doen zich beter voor dan ze zijn en vertellen niet wat er allemaal speelt. Hierdoor is de kans groot dat ze niet krijgen waar ze recht op hebben. Door de juiste expertise en hulp in te schakelen wordt de kans op een eerlijke beoordeling veel groter. Ik gun iedereen meer rust in vertrouwen in deze stressvolle tijd.

Hoe zou het zijn als…

Iemand alle consequenties en opties duidelijk en rustig met je bespreekt en uitlegt.

k

Iemand die je helpt je voor te bereiden op alles wat komen gaat en je stap voor stap begeleidt. Voor tijdens en na je WIA aanvraag.

Een WIA expert met meer dan 15 jaar ervaring je precies kan vertellen wat er op papier moet staan.

Een WIA expert met meer dan 15 jaar ervaring je precies kan vertellen wat je wel en niet moet zeggen in de gesprekken bij het UWV zodat je klachten en beperkingen eerlijk beoordeeld worden.

Je zeker weet dat je er alles aan hebt gedaan voor een eerlijke beoordeling.

v
Dat je alle stappen kan bespreken met je eigen WIA expert die er voor jou is.

Dat je altijd bij iemand terecht kan die begrijpt waar je doorheen gaat door de 15 jaar WIA expert ervaring.

Je een steun in de rug krijgt en support krijgt bij het maken van de juiste beslissingen voor jou.

Je rust krijgt!

 

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

De WIA aanvraag doe je in principe zelf. Echter zie je in de praktijk dat de werkgever jou hier vaak bij helpt. 

Stap 1 Matchcall

We bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie en kijken samen of ik je kan helpen. Je beslist uiteindelijk zelf of je met mij in zee wilt gaan. *Eventueel maatwerk is ook mogelijk.

Stap 2 Wachten op de uitnodiging van UWV

Je bent officieel klant bij mij geworden. Ik stuur je ter voorbereiding 6 video’s toe met onmisbare uitleg in begrijpelijke taal. Ondertussen wachten we tot je de uitnodiging vanuit de verzekeringsarts krijgt. Mocht het UWV te laat zijn dan sturen we samen een in gebreke stelling naar het UWV. Dit zorgt er vaak voor dat je alsnog sneller wordt opgeroepen.

Stap 3 Gesprekken UWV

Als bekend is wanneer de gesprekken bij het UWV zijn dan gaan we deze samen voorbereiden, zodat jij weet wat je wel of niet gaat zeggen. Daarnaast ga ik ook met je mee naar het gesprek met de verzekeringsarts. Meestal volgt er na dit gesprek een telefonisch arbeidsdeskundig overleg met UWV.

Stap 4 Nabespreking

Na 1-2 werkdagen neem ik contact met je op om het gesprek met de verzekeringsarts na te bespreken. We zorgen ervoor dat jij ook snapt wat er uiteindelijk allemaal besproken is. Mocht je nog vragen hebben dan kan je deze allemaal aan mij stellen.

Stap 5 WIA beslissing

De WIA beslissing komt binnen en deze stuur je aan mij toe. Deze neem ik grondig door om te kijken of die recht doet aan de situatie en juist op papier staat. Deze bespreken we vervolgens samen. Ik leg je precies uit wat deze beslissing voor je betekent. Mocht het resultaat toch tegenvallen dan beslissen we samen of het wel of niet verstandig is om in bezwaar te gaan. 

Stap 6 Afronding

Je WIA beslissing is rond en nu volgt er meestal een ontslag na 2 jaar ziekte. Ik draag je indien gewenst over aan Linda en Willianne zodat zij je begeleiden en helpen naar een eerlijk kloppend ontslag.

Goede hulp verdient zichzelf terug

Waarschijnlijk ontvang je op dit moment al 70% ziekte loondoorbetaling en is dit al geen vetpot. Ook het toekomst plaatje van een WIA uitkering is vaak geen vetpot. Je hebt al financiële stress en nu moet je een WIA expert gaan betalen. Bedenk goed dat goede hulp het dubbel en dwars waard is. Dat de rust en het vertrouwen die je ervoor terug krijgt door iemand aan jouw kant te hebben staan eigenlijk onbetaalbaar is. De kans om in bezwaar te moeten gaan en hiervoor kosten te moeten maken aanzienlijk kleiner is doordat er alles aan is gedaan om een eerlijke beoordeling te krijgen.

Na de WIA beslissing volgt vaak een (gedeeltelijk) ontslag waarbij er diverse bedragen uitgekeerd gaan worden. Vakantiegeld, vakantie uren een transitievergoeding/ontslagvergoeding. Er komt straks serieus geld jouw kant op. Natuurlijk kunnen wij nu niet in je portemonnee kijken maar gun jezelf deze hulp.

vacatures

3 manieren om hulp te krijgen:

Er zijn 3 mogelijkheden waar we je op willen wijzen en waarbij we je kunnen helpen om dit bespreekbaar te maken bij je werkgever:

  • Je betaalt het zelf omdat je inziet dat je hulp wilt en er alles aan gedaan wilt hebben voor een eerlijke beoordeling.
  • Je werkgever betaalt het traject vanuit hun verzekeringspot of omdat ze zelf ook inzien dat ze er baat bij hebben als jij de juiste hulp krijgt. Veel werkgevers hebben er namelijk zelf ook geen verstand van en doen maar wat.
  • We vragen of je werkgever de factuur voorschiet en laten het verrekenen met je eindafrekening (wanneer je straks na 2 jaar ziekte met ontslag gaat).

Wie kan ik wel en niet helpen?

Werknemers die willen krijgen waar ze recht op hebben namelijk een eerlijke beoordeling.

Die graag willen investeren in goede hulp voor zichzelf.

Werknemers die alles alleen moeten doen van hun werkgever.

Die snakken naar rust en goede hulp.

Die graag samen met mij de juiste gegevens willen aanleveren bij UWV.

Werknemers die iemand nodig hebben waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Die mij vertrouwen op mijn expertise.

Die zich niet door “iedereen” laten adviseren waardoor ze nog meer in de war raken.

Werknemers die verwachten dat ik kan toveren.

Die hun werkgever een hak willen zetten.

Die zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

Werknemers die hun uitkeringsaanvraag in gevaar brengen door niet mee te werken.

Reviews

”Ik had geen verwachting vooraf, maar vooral veel stress vanwege mijn onbegrepen ziekte. Stond wel open voor het traject. Mijn ervaring met jou was heel fijn en begripvol.”

“Ik heb je hulp enorm gewaardeerd. Je stond altijd klaar als ik je nodig had en je reageerde altijd heel snel. Ik vind je een positief fijn mens en voelde mij door jou echt gehoord.”

“Het was een goed gesprek dinsdag de 30e en de arts was top! Waren er meer zoals hem. De voorbereiding heeft ons heel erg geholpen. Zeer dankbaar zijn we dat je de tijd en ruimte nam om ook aanwezig te zijn bij het gesprek. Hebben wij beiden heel erg gewaardeerd. Als wij het niet meer wisten, dan had jij een goede vraag of opmerking.”

“Mijn verwachting was om begrepen te worden, er waren wel twijfels door het voortraject met de bedrijfsarts. Mijn ervaring uiteindelijk was goed. Het gesprek met jou ging goed en ik heb het gevoel dat ik m.b.t. mijn gezondheid begrepen wordt, en dat er met mij meegedacht wordt en dat ik geholpen wordt”

”Onze ervaring tot nu toe is dat je een empathisch persoon bent die het voor ons opneemt tegen een overheidsinstantie. Waar wij de energie er kunde niet voor hebben en ons er bij neergelegd , heb jij je tanden erin gezet en ga je ervoor. Dus ga zo door, wij zijn je dankbaar.”

“Ik had vooraf geen echte verwachtingen alleen de hoop dat ik geholpen kon worden met mijn traject met het UWV. Tot nu toe is mijn ervaring heel positief. Je neemt mij vanaf het eerste moment serieus en dat is voor mij heel belangrijk. Wat ik vooral fijn vind is het contact, je reageert altijd heel snel en geeft goed advies. Je laat merken dat je betrokken bent en er alles aan doet om te kunnen helpen.’’

“We hadden alle uitleg van de verzekeraar gekregen en daardoor alle vertrouwen in de begeleiding. Onze ervaring met jou was zeer professioneel en tegelijkertijd heel vertrouwd en informeel. De inhoudelijke aanpak was super en deze heeft in de voorbereiding naar het gesprek met het UWV zeer geholpen.”

Veelgestelde Vragen

w

Wanneer moet ik je inschakelen?

Zodra je WIA aanvraag is ingediend. 

w

Moet ik de WIA aanvraag zelf indienen?

In principe moet jij als werknemer de WIA aanvraag indienen. Het is gebruikelijk dat de werkgever je hierbij helpt. 

w

Wanneer kan ik een matchcall inplannen?

Vul onderaan deze pagina het contact formulier in. Ik reageer binnen 24-48 uur. Ik snap namelijk heel goed dat je met veel vragen zit en mogelijk stress hebt van alles wat er op je afkomt. 

w

Waar ga je mij mee helpen als ik klant wordt?

– Je krijgt 6 video’s met onmisbare informatie ter voorbereiding op je WIA aanvraag.
– Ik help d
e gesprekken bij het UWV voorbereiden.
– Ik bewaak het WIA proces en of dit juist verloopt en of stel het UWV in gebreken.
– Ik ga mee naar het gesprek met de verzekeringsarts.
– We bespreken dit gesprek na.
– Je mag al je vragen aan mij stellen.
– Ik leg je WIA beslissing aan je uit.
– Ik neem je WIA beslissing grondig door of deze juist en eerlijk tot stand is gekomen;
– Ik adviseer je of er mogelijkheden zijn om in bezwaar te gaan.

Wil jij de beste hulp? Wil jij een eerlijke WIA beslissing?

Kies dan uit 1 van de volgende mogelijkheden en neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via onderstaand contactformulier of via mijn eigen website www.leanz.nl.

Match-call = gratis hierin kan je kijken of wij een klik hebben en kunnen we samen kijken welke hulp je nodig hebt. We bespreken je situatie waarna jij kan beslissen of je met mij in zee wilt gaan.

Advies-call = wil je direct inhoudelijk maatwerk advies dan kan je kiezen voor de advies-call. Je mag dan al je vragen stellen welke ik zal beantwoorden. De kosten hiervan zijn E 135,- inc btw per uur met een minimaal bedrag te betalen van E 95,- inc btw euro. Kortom duurt een telefoontje heel kort dan betaal je toch altijd het minimale bedrag.

Of kies voor een van mijn diensten:
– WIA webinar ”goed voorbereid naar je WIA keuring” waarin ik je alle do and don’ts vertel. Wat doe je met de brieven die je ontvangt? Hoe gaat een gesprek met de verzekeringsarts? Wat doet de arbeidsdeskundige met je dossier? Wat gebeurt er na je WIA keuring? Wat zijn de financiele gevolgen? *De investering is E 195,- ex btw per persoon. Let op ook dit wil een werkgever graag vergoeden.

– Persoonlijke begeleiding ”Begeleiding WIA keuring” waarbij ik je persoonlijk ga helpen ter voorbereiding op je WIA keuring en waarbij ik ook mee ga naar het gesprek bij het UWV. Wat moet jij specifiek wel en niet aangeven. De investering is E 995,- voor dit pakket. Let op dit is ex btw als de werkgever betaalt en inc btw als jij dit zelf betaalt. 

Neem Gratis Contact Met Mij Op