Stress en paniek want de WIA aanvraag komt eraan?

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je je zorgen maakt over je WIA keuring (herkeuring of bezwaar tegen de WIA). Je leven staat op zijn kop.

Door de klachten kun je niet meer doen wat je graag wilt doen. Laten we eerlijk zijn, het allerliefste zou je willen dat je gewoon gezond was en kon werken.

Dit begrijp ik als geen ander. Ik werd zelf in 2017 IVA afgekeurd en zag enorm op tegen de WIA aanvraag en gesprekken bij het UWV. Je voelt je machteloos. Iets waar je helemaal niet voor gekozen hebt maar wel moet gebeuren. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En vraagt je af hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden? Bestaat er WIA hulp voor werknemers?

 

EEN ONZEKERE PERIODE!

Je voelt je overgeleverd aan een partij, het UWV, waar iemand iets over jou gaat beslissen en gewoon een druk op de knop gaat geven. Een onzekere periode waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en hoe je financiële toekomst eruit gaat zien. Dit gaat voor jou besloten worden en je hebt hier eigenlijk geen invloed op. Het voelt ontzettend machteloos en eng. Je bent bang dat het UWV je klachten niet serieus gaat nemen.

Krijg je wel een eerlijke WIA beoordeling of moet je straks gewoon weer solliciteren en dreig je de WW in te gaan terwijl je helemaal niet kunt werken? Wat gaat de uitkomst zijn? Krijg je überhaupt wel een WIA uitkering? Welke WIA uitkering ga je krijgen? En kun je je financieel in de toekomst nog redden of moet je je financiële uitgaven drastisch gaan veranderen? Krijg je in de toekomst nog herkeuringen? Kun je nog wel in je huis blijven wonen en hoe moet het nu met je pensioen? Wie is er nu echt betrokken bij jouw belang. Wie kun je vertrouwen en is er echt voor jou?

Je voelt je gestrest van al het papierwerk welke je moet aanleveren. Waar moet je opletten en wat is van belang? Misschien vraagt je werkgever je wel met terugwerkende kracht oude papieren te tekenen. Je weet niet wat je wel of niet kan schaden en waar je goed aan doet. Er worden specialisten ingeschakeld maar je weet niet of je ze kunt vertrouwen. Hebben ze wel het beste met jou voort.

“Laat jij jezelf aan je lot over? Of neem je het heft in eigen hand?”

 

Je hebt meer invloed dan je denkt!

Het enige dat je weet is dat je uiteindelijk een eerlijke WIA beslissing wilt die recht doet aan je klachten en beperkingen. Dit gaat over een ontzettend belangrijke beslissing voor de rest van je leven. Neem je WIA aanvraag / herkeuring of bezwaar daarom serieus en doe het niet alleen. Het is een stressvolle periode (die vaak ook veel impact op je partner en of gezin heeft). Ontlast jezelf en je familie en gun jezelf de juiste hulp!

Ik heb namelijk goed nieuws ik heb de perfecte WIA experts gevonden die er zijn voor werknemers. Ze hebben al vele klanten met groot succes geholpen. 

Ik zou willen dat ik destijds zelfs wist dat er een WIA expert bestond voor werknemers. Iemand die je 100% kan vertrouwen en die er is voor jouw belang. Een WIA expert die je helpt voorbereiden op de gesprekken bij het UWV en optioneel zelfs met je mee kan naar het gesprek. Je hebt namelijk meer invloed dan je denkt. Je moet alleen goed weten wat je wel en niet moet zeggen zodat jij het juiste beeld schetst en de juiste vakjes op papier worden aangekruist.

Hoe zou het zijn als…

k

Iemand met verstand van zaken je helpt je voor te bereiden op alles wat komen gaat en je stap voor stap begeleidt. Voor, tijdens en na je WIA aanvraag.

Een WIA expert je persoonlijk helpt voorbereiden op het gesprek bij de verzekeringsarts zodat jij weet wat ze aan je gaan vragen en jij precies weet wat je wel en niet moet zeggen. Zodat je er met minder stress naar toe gaat omdat je goed voorbereid bent op wat er gaat komen en wat je moet gaan zeggen.

Jij een WIA expert met jaren ervaring aan je zijde hebt die er voor JOU is. Een steun en toeverlaat die je volledig kan vertrouwen omdat ze in jouw belang met je meedenkt en die jij alles kan vragen waar je mee zit.

Een WIA expert met jaren ervaring die optioneel met je mee gaat naar je gesprek met de verzekeringsarts. Zodat je hulp krijgt tijdens het gesprek en je zeker weet dat dit gesprek goed verloopt en je niets vergeet te vertellen .

Je zeker weet dat je er alles aan hebt gedaan voor een zo eerlijk mogelijke WIA beoordeling, herkeuring of bezwaar en achteraf geen spijt hebt dat je je niet beter hebt voorbereid en hulp hebt ingeschakeld.

Een WIA expert je WIA uitslag controleert op de juiste hoogte, je kan uitleggen wat deze WIA beslissing voor je betekent, wat de gevolgen en consequenties zijn en ook meteen kijkt of je in bezwaar zouden moeten gaan en of dit een kans van slagen heeft.

Dat je altijd bij iemand terecht kunt en die begrijpt waar je doorheen gaat.

Je rust krijgt en een eerlijke WIA beoordeling, herkeuring of bezwaar voor de rest van je leven!

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

De WIA aanvraag doe je in principe zelf. Echter zie je in de praktijk dat de werkgever jou hier vaak bij helpt. Het is verstandig contact te zoeken met een van onze WIA experts op het moment dat je WIA aanvraag is ingediend, je een oproep tot herkeuring krijgt of je WIA beslissing op de mat valt en je in bezwaar wilt gaan. Wacht hier niet te lang mee want de agenda van onze WIA experts stromen snel vol.

Zoek de juiste hulp

Zoek onderaan deze website pagina tussen onze lijst met aanbevolen partijen de partij en persoon die bij je past. Neem vervolgens contact met hen zelf op. 

 

Wie kunnen wij wel en niet helpen?

Werknemers die willen krijgen waar ze recht op hebben namelijk een eerlijke beoordeling.

Die graag willen investeren in goede hulp voor zichzelf.

Werknemers die alles alleen moeten doen van hun werkgever.

Die snakken naar rust, goede hulp en een steun en toeverlaat die hen begrijpt.

Werknemers die iemand nodig hebben waar ze met al hun vragen terecht kunnen.

Die vertrouwen hebben in de expertise en ervaring van de WIA experts en erop vertrouwen dat deze er is voor hun eigen belang en niet die van de werkgever.

Werknemers die verwachten dat wij kunnen toveren en willen dat wij garanderen dat ze een bepaalde uitslag krijgen. Dit is afhankelijk van hoe alles verloopt en wie we tegenover ons hebben zitten. 

Die zelf onrechtvaardig te werk willen gaan.

Werknemers die hun uitkeringsaanvraag in gevaar brengen door niet mee te werken.

Werknemers die ons enkel willen gebruiken en uithoren en vervolgens zelf aan de slag gaan. 

Die zich door “iedereen” laten adviseren waardoor ze nog meer in de war raken.

Goede hulp verdient zichzelf terug

Waarschijnlijk ontvang je op dit moment al 70% ziekte loondoorbetaling en is dit al geen vetpot. Ook het toekomst plaatje van een WIA uitkering is vaak geen vetpot. Je hebt al financiële stress en nu moet je een WIA expert gaan betalen. Bedenk goed dat goede hulp het dubbel en dwars waard is. Dat de rust en het vertrouwen die je ervoor terug krijgt door iemand aan jouw kant te hebben staan eigenlijk onbetaalbaar is.

Besef dat dit een belangrijke toekomst bepalende beslissing is voor de rest van je leven

Na de WIA beslissing volgt vaak een (gedeeltelijk) ontslag waarbij er diverse bedragen uitgekeerd gaan worden. Vakantiegeld, vakantie uren een transitievergoeding/ontslagvergoeding. Er komt dus geld je kant op.

Dus vraag je goed af of je echt geen geld hebt of dat je er geen geld aan wilt uitgeven. Laat jij jezelf aan je lot over? Of neem je het heft in eigen hand en gun je jezelf de juiste hulp?

3 manieren om hulp te krijgen:

 

  • Je betaalt het zelf omdat je inziet dat je hulp wilt en er alles aan gedaan wilt hebben voor een eerlijke beoordeling, herkeuring of bezwaar. Bij sommige partijen kan je mogelijk vragen om een betalingsregeling.
  • Je werkgever betaalt het traject vanuit hun verzekeringspot of omdat ze zelf ook inzien dat ze er baat bij hebben als je de juiste hulp krijgt. Veel werkgevers hebben er namelijk zelf ook geen verstand van en doen maar wat. Dit is soms mogelijk bij de WIA aanvraag. Vaak als je al uitdienst bent en je hebt geen werkgever meer dan wil die ook niet meer betalen. Soms wel als het een eigen risicodrager werkgever is. Die heeft soms ook belang bij een andere uitslag. 
  • Als je nog indienst bent bij je werkgever dan kan je vragen of je werkgever de factuur voorschiet en kan je het laten verrekenen met je eindafrekening (wanneer je straks na 2 jaar ziekte met ontslag gaat zodat je bruto netto voordeel hebt en je onderaan de streep maar 50% betaalt).

Reviews

”Ik had geen verwachting vooraf, maar vooral veel stress vanwege mijn onbegrepen ziekte. Stond wel open voor het traject. Mijn ervaring met jou was heel fijn en begripvol.”

“Ik heb je hulp enorm gewaardeerd. Je stond altijd klaar als ik je nodig had en je reageerde altijd heel snel. Ik vind je een positief fijn mens en voelde mij door jou echt gehoord.”

“Het was een goed gesprek dinsdag de 30e en de arts was top! Waren er meer zoals hem. De voorbereiding heeft ons heel erg geholpen. Zeer dankbaar zijn we dat je de tijd en ruimte nam om ook aanwezig te zijn bij het gesprek. Hebben wij beiden heel erg gewaardeerd. Als wij het niet meer wisten, dan had jij een goede vraag of opmerking.”

“Mijn verwachting was om begrepen te worden, er waren wel twijfels door het voortraject met de bedrijfsarts. Mijn ervaring uiteindelijk was goed. Het gesprek met jou ging goed en ik heb het gevoel dat ik m.b.t. mijn gezondheid begrepen wordt, en dat er met mij meegedacht wordt en dat ik geholpen wordt”

”Onze ervaring tot nu toe is dat je een empathisch persoon bent die het voor ons opneemt tegen een overheidsinstantie. Waar wij de energie er kunde niet voor hebben en ons er bij neergelegd , heb jij je tanden erin gezet en ga je ervoor. Dus ga zo door, wij zijn je dankbaar.”

“Ik had vooraf geen echte verwachtingen alleen de hoop dat ik geholpen kon worden met mijn traject met het UWV. Tot nu toe is mijn ervaring heel positief. Je neemt mij vanaf het eerste moment serieus en dat is voor mij heel belangrijk. Wat ik vooral fijn vind is het contact, je reageert altijd heel snel en geeft goed advies. Je laat merken dat je betrokken bent en er alles aan doet om te kunnen helpen.’’

“We hadden alle uitleg van de verzekeraar gekregen en daardoor alle vertrouwen in de begeleiding. Onze ervaring met jou was zeer professioneel en tegelijkertijd heel vertrouwd en informeel. De inhoudelijke aanpak was super en deze heeft in de voorbereiding naar het gesprek met het UWV zeer geholpen.”

Wil jij de beste hulp? Wil jij een eerlijke WIA beslissing?

Kies dan uit een van de volgende mogelijkheden en neem gratis en vrijblijvend contact op met de desbetreffende partij:

Nicoline van Klaveren

Nicoline van Klaveren

Nicoline van Klaveren heeft meer dan 15 jaar ervaring met WIA en UWV.  Ze is WIA expert, arbeidsdeskundige en bezwaarspecialist. Op dit moment kan Nicoline je helpen via drie zeer betaalbare bel opties. Je kan een call inplannen waarbij je haar alles kunt vragen over ieder stuk van WIA , hulp bij het indienen van jouw online dossier bij je  WIA aanvraag, of je kan een call inplannen waarbij ze je specifiek gaat helpen voor bereiden op je gesprek bij de verzekeringsarts zodat je helemaal voorbereid daarheen gaat en precies weet wat je kunt verwachten en wat je wel en juist niet moet zeggen.
Nicoline@leanz.nl
https://leanz.nl/hulp-nodig/

Danique Verhagen

Danique Verhagen

WIA Expert

Danique Verhagen is een expert in de WIA. Zij werkt onder andere als WGA-Casemanager bij grote partijen waar zij erg gedreven is in het behandelen van diverse WIA vraagstukken. Danique kan je o.a. adviseren en helpen met al jouw WIA vragen, bezwaarprocedures en het voorbereiden op het spreekuur bij de verzekeringsarts van UWV zodat je precies weet wat je kan verwachten. In overleg kan zij ook met jou mee naar het spreekuur bij de verzekeringsarts en staat ze je graag bij voor- en tijdens een hoorzitting. d.verhagen@richtingwia.nl

 

Beroepsvereniging SSZ Advocaten

Beroepsvereniging SSZ Advocaten

We hebben een specialistische beroepsgroep van Sociale zekerheidsrecht advocaten die betrouwbaar zou moeten zijn doordat deze advocaten allemaal getoetst worden op een aantal zaken en kwaliteit. Deze beroepsgroep heeft een grote landelijke dekking. Dus mocht je het fijn vinden om iemand persoonlijk in de buurt te zoeken, dan kan je kijken of hier iemand voor je tussen zit. Wij hebben enkel ervaring met Rudolf van der Ham. https://www.ssz-advocaten.nl/