Veel werkgevers zetten strakke deadlines wanneer jij je ontslagvoorstel uiterlijk zou moeten tekenen of moet reageren. Zeker wanneer we richting het einde van de maand gaan. Maar waarom heeft jouw werkgever zoveel haast?

 

Een onderhandeling kost tijd!

Je werkgever zet strakke deadlines omdat ze vaak weten dat een onderhandeling nog tijd zal kosten. De werknemer moet een juridische partij zoeken. De werknemer moet dan allemaal stukken aanleveren bij de juridische partij. De juridische partij moet er vervolgens naar kijken en je bent niet de enige klant van die juridische partij. De juridische partij moet alles weer bespreken met de werknemer en daarna formuleren we samen een inhoudelijke reactie. Deze reactie moet de werkgever weer intern bespreken en die moeten daar vervolgens weer op terugkomen. Op deze manier kan een onderhandeling dus even tijd kosten. 

Opzegtermijnen

In een VSO moeten we minimaal de juiste opzegtermijn hanteren. Tijdens deze opzegtermijn kan je nog geen WW aanvragen. Je werkgever krijgt vaak haast richting het einde van de maand omdat als we een nieuwe maand in gaan met de ondertekening dan schuift de einddatum vaak ook weer een maand door. Dit kost een werkgever dus extra geld!

Trek je niet teveel aan van een deadline

Leuk dat je werkgever haast heeft maar afhankelijk van jouw eigen belang gaan we daar wel of niet in mee. We leggen ook vaak uit aan onze klanten dat je werkgever wel iets van een deadline moet noemen zodat dat ontslagvoorstel niet zomaar een jaar geldig blijft. Wij kunnen ook een eigen deadline communiceren. 

Soms bewust vertragen

Soms wanneer we aan het einde van de maand zitten kan het strategie zijn om de zaak bewust door te trekken naar de nieuwe maand. En soms is het beter om snel te handelen en meer druk erop te zetten. Dit vergt maatwerk en is in ieder situatie anders. Bespreek dit altijd met ons.

Onszelf kenbaar maken helpt

Wat je werkgever het belangrijkste vind is dat er iets gaat gebeuren en de ‘zaak’ wordt opgepakt. We zien daarom ook vaak dat als wij onszelf kenbaar maken als juridische belangenbehartiger en zelf onze deadline communiceren dit gewoon geaccepteerd wordt door de werkgever. Ze zijn allang blij dat ze weten dat er een juridische partij echt naar gaat kijken. Want dit betekend dat de kans groot is dat er echt een ontslag gaat komen. 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.