Veel van onze klanten vragen aan ons of ze nog contact mogen hebben met hun collega’s. Wat mag je nog wel en niet doen of zeggen en wat is slim? Ik leg het je allemaal uit in deze blog.

 

In een VSO staat altijd dat je niet inhoudelijk over de inhoud van de VSO mag praten.

In een vaststellingsovereenkomst staat eigenlijk altijd dat je niets mag delen met anderen over de inhoud en de totstandkoming van de vaststellingsovereenkomst. Hier teken je dan ook voor en dien jij je juridisch er aan te houden.

Wel praten over je VSO kan je onderhandelingspositie verslechteren!

Helaas blijkt vaak in de praktijk dat je je collega’s die je denkt te kunnen vertrouwen helemaal niet te vertrouwen zijn. Mensen roddelen en willen altijd alles weten. En sommige mensen grijpen hun kans, om nu je toch vertrekt, zelf een wit voetje te halen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een werkgever in een ontslag onderhandeling opeens van alles weet. Het is niet slim! Wanneer je werkgever bijvoorbeeld van je collega’s hoort dat je sowieso zelf nooit meer terug wilt komen of dat je bijvoorbeeld al aan het solliciteren bent dan begrijp je natuurlijk ook dat de werkgever opeens minder “haast” heeft met je ontslag of minder wil betalen.

Je weet nooit wie je kan vertrouwen dus pas op!

Je kunt echt niemand vertrouwen. Geef bij je nieuwsgierige collega’s aan dat je het er niet over wilt hebben en vraag hen er niet meer naar te vragen. Daarnaast snap ik echt heel goed dat je jouw verhaal wilt doen, zeker als men onrechtvaardig te werk gaat. Maar neem iemand privé in vertrouwen en zorg dat je daar je ei kwijt kunt. Zo zorgen we ervoor dat we samen de beste deal voor je kunnen behalen.

Vertel nooit iemand dat je al solliciteert!

Belangrijkste tip: mocht je aan het solliciteren zijn deel dit echt met niemand behalve met ons. Mocht je willen gaan solliciteren wacht hier dan even mee. Lees ook de blog ‘mag ik solliciteren tijdens mijn ontslagonderhandeling?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.