Ken je dat gevoel dat je even vast zit? Dat je hoofd alle kanten op gaat en je focus verliest? Afgelopen weekend was ik in Londen op visite bij een vriendin die daar tijdelijk woont en werkt. Het was ontzettend inspirerend. Ik heb zoveel nieuwe ideeën gekregen en een toffe brainstorm gehad dat ik deze tips en het succes ervan met jullie wil delen!

Het nut van een brainstorm en waarover je kunt brainstormen?

Tegenwoordig hoor ik iedereen alleen maar klagen over het “druk” hebben. Iedereen (bedrijven, ondernemers, werknemers) is ad hoc bezig om alle ballen in de lucht te houden zakelijk en privé. Dit is ontzettend zonde. Wanneer heb jij voor het laatst tijd gehad om na te denken over wat jij wilt? Wanneer heb je tijd vrij gemaakt om na te denken over hoe iets beter of anders kan? Je kan eigenlijk over alles brainstormen heden en toekomst, zakelijk en privé en over wat jij wilt en belangrijk vindt. Je kan zelfs brainstormen over waar je eigenlijk allemaal over wilt brainstormen 🙂 De volgende 5 tips zorgde bij mij voor een groot succes!

1. Zoek een inspirerende omgeving

Wij zaten te genieten van een ontbijtje in de Skybar met prachtig uitzicht over Londen! Aan de overkant van de rivier was een bedrijven terrein met mega gebouwen die er allemaal prachtig uit zagen en ik begon in mijn hoofd te dromen. Ik was uit mijn eigen omgeving en voelde me daardoor vrij om te denken. Een inspirerende omgeving zorgt voor een inspirerende brainstorm.

2. Brainstorm met een inspirerend persoon die je vertrouwt

Praat met iemand die je business snapt. Die de juiste vragen kan stellen, mee denkt en die je vertrouwt. Het is wel fijn als je idee van jou blijft 😉

3. Brainstorm hardop over je ideeën

Doordat je je ideeën hardop uitspreekt gaat het meer leven. Doordat je ze met iemand bespreekt die jou ook nog eens vragen stelt en meedenkt worden je ideeën verder door ontwikkelt.

4. Schrijf alles tijdens de brainstorm op

Noteer alle ideeën direct, ik heb in Londen als een gek mijn iPhone notitie vol getypt. Mijn brain was on fire!

5. Laat alles bezinken en bepaal focus

Ga na een aantal dagen na welke ideeën haalbaar zijn en waar jij de focus wilt leggen. Ik heb al mijn ideeën uit de brainstorm gesplitst in korte en lange termijn! De lange termijn mag ik voorlopig even niet meer naar kijken. Ik weet wel dat mijn ideeën safe online staan en dat ik deze in de toekomst er weer bij kan pakken.

Wanneer ga jij je (persoonlijke) brainstorm houden en stil staan en nadenken bij wat jij wilt?