Ik slik diverse medicijnen omdat er eigenlijk geen medicijn bestaat voor mijn spierziekte. Het is dus uitproberen wat helpt en weer afwachten wat voor bijwerkingen je daar weer van hebt. Vervolgens is het dan de keuze maken of de bijwerkingen erger zijn dan de klachten ervoor.

Tijd om af te bouwen

Het was weer tijd om af te bouwen met één van mijn medicijnen. Normaliter moet je natuurlijk per dag steeds minder miligram nemen. Met dit medicijn zat ik al op de lichtste dosering. Ik heb al 2 pogingen eerder gedaan te stoppen, oprekken van 1 x daags naar 1 x in 1,5 daags. Ik was beroerd niet normaal en ging ze dan toch maar weer slikken. Na overleg met de dokter dan toch maar cold turkey afkicken. Beroerd voelde ik me toch wel. Dan maar snel er doorheen.

Starten na mijn vakantie

Ik moest een goed moment vinden. Dus besloot ik dit na mijn vakantie in Spanje te doen en voordat mijn pupje straks komt. De eerste week was verschrikkelijk. Ik was duizelig, misselijk, hoofdpijn, moe en kon letterlijk niks! Echt niks, ik functioneerde niet, kon niet naar buiten, kon niet autorijden en kon niet computeren. Gelukkig zit ik thuis en werk ik niet, want ik had echt niet kunnen werken. Werkgevers onderschat dit soort dingen niet.

Emotioneel f*cked door het afkicken

Daarnaast werd ik emotioneel mega labiel. Huilbuien, moe, gevoelig, alles raakt me enorm. Niet fijn! Eigenlijk vond ik dit haast nog erger dan de lichamelijke symptomen. Ik voelde me totaal niet mezelf en ben niet zo weerbaar.Ik voel me inmiddels weer een beetje mens worden. Ik heb nog steeds wat afkickverschijnselen maar gelukkig niet meer zo heftig!

Tips voor jou

  • Bespreek het met je arts en zorg voor de juiste begeleiding.
  • Zoek een goed moment uit. Waarin je zo sterk en stabiel mogelijk bent, vul je koelkast en zorg voor Netflix.
  • Bespreek het met je werkgever, zodat zij weten waarom je wellicht niet lekker bent of niet kan komen werken.
  • Wees lief voor jezelf! Doe waar je zin in hebt, eet waar je trek in hebt.
  • Deel het met je naasten, zodat ze weten waarom je even niet jezelf bent, kribbig bent of waarom je in mijn geval compleet digitaal afwezig bent en niet te genieten. Whoops.
  • Weet en besef je dat het tijdelijk is!

Wat zijn jullie tips en ervaringen met het afkicken van medicijnen? Let me know in een comment.