...
Gepubliceerd op 25 maart 2024
Ik twijfel of ik nog bij mijn werkgever wil blijven..

Ik spreek ieder jaar zoveel familie, vrienden, kennissen en onbekenden die teleurgesteld zijn. Teleurgesteld in hun beoordeling. Teleurgesteld dat ze geen loonsverhoging krijgen of een minimale verhoging. Teleurgesteld dat ze geen bonus krijgen. Teleurgesteld dat de promotie niet door gaat. Teleurgesteld dat de functie er anders uit gaat zien. Teleurgesteld in de door de werkgever bepaalde aandachtspunten. En dan..

Je twijfelt of je hier nog wel wilt blijven

Een eindejaarsgesprek heeft vaak veel invloed op je humeur, je mening en gedachtes over je werkgever. Het bepaald vaak of je nog langer wilt blijven bij je huidige werkgever? Krijg je waardering voor wat je doet? Zijn de mensen blij met je? Zien ze je inzet die jij enorm voelt! Iedereen laat dit tijdens kerst en oud en nieuw maar even voor wat het is. En dan start het nieuwe jaar en blijft het kriebelen. Gedachtes of je nog wel moet blijven. Gedachtes dat er overal iets is. Gedachtes dat je collega’s wel heel fijn zijn. Twijfel twijfel!

Maak een keus – Stay or go!

Probeer voor jezelf een keus te maken. Stop met piekeren of ga opzoek! Niemand heeft er iets aan wanneer je blijft piekeren en geen keus maakt. Klagen en mopperen heeft nog nooit iemand verder gebracht. En zekerheid, wat is zekerheid een tijdelijk contract biedt je soms meer zekerheid dan een vast contract. 40 uur in de week ergens aanwezig moeten zijn waar je eigenlijk niet met plezier komt. What are you doing?!

Stappenplan en tips:

  • Ga je gewoon eens oriënteren. Kijk is op vacaturesites of er iets voorbij komt wat je aanspreekt. Download de indeed app en maak een zoeksearch aan. Bekijk deze even iedere dag. Kom langzaam in beweging.
  • Stuur gewoon eens een sollicitatie de deur uit. Het is heel gek om dit te zeggen maar je kan altijd nog nee zeggen zodra het zover is. Mijn ervaring is dat het bezig zijn met solliciteren en toch ergens op gesprek gaan je soms opeens doet beseffen dat je er echt gewoon nog niet klaar voor bent. Ook geeft het juist soms een GO wanneer je mega enthousiast wordt en merkt dat je gewoon echt voor die job wilt gaan.
  • Zet je CV (eventueel anoniem) op jobboards. Verwijder je telefoonnummer wanneer je niet gebeld wilt worden. Kijk eens wat voor leuke vacatures er wellicht zomaar jou kant op komen.

Niet eens! Niet (zomaar) tekenen!

Je beoordelingsgesprek dien je altijd te tekenen maar dit moet je nooit zomaar doen. Helemaal wanneer ze wellicht toch niet zo tevreden zijn en jij het er niet mee eens bent of wanneer je vermoedt dat ze bezig zijn met dossieropbouw. Ik schreef hier een uitgebreid artikel over. Welke valkuilen en gevaren er zijn en wat je kan doen om ‘‘bezwaar” te maken.

Pimpen van je gegevens

Optimaliseer je CV, je LinkedIN en schrijf een goede brief. Ik diverse artikelen geschreven om je te helpen bij het solliciteren en zoeken naar een nieuwe baan. Bijvoorbeeld:
Hoe je specifieke data en gaten te maskeren op je CV.

Optimaliseer je LinkedIn profiel met deze tips!

Met deze tips ga jij opvallen tussen al die 250 andere kandidaten. 

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Alle jobsites per functiegebied voor jou op een rij.

Hoe laat ik op LinkedIN zien dat ik op zoek/beschikbaar ben?

En als je dan een aanbod krijgt:

Hoe onderhandel je een goed salaris?

Hoe ga je er mee om wanneer ze vragen naar je loonstrook?

Waarom een proefloonstrook (pro forma berekening) aanvragen?

Wat is werving en selectie en hoe ga je met bureaus om?

Waar moet jij opletten tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek? Je contract? De reglementen.

Wat vind jij belangrijk om van je werkgever te krijgen? Wat bepaald of jij blijft of gaat?

Foto: Prisca Visser

Linda van De Ontslagexpert (1)

Linda

Wij zorgen voor een eerlijk kloppend juridisch ontslag die WW-proof is en de juiste euro’s heeft die recht doet aan je situatie. We zien maar 1 kloppend ontslag per maand. Dit is schrijnend. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend & gratis contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Je (dreigende) ontslag op de juiste manier afhandelen?

Gratis e-book | De Ontslagexpert

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

  1. Wim

    Goeie publicatie. Heb je ook iets van een nieuwsbrief o.i.d.?

    Antwoord
    • Linda

      Hi Wim,

      zeker kan je je inschrijven: http://eepurl.com/cbAhQr

      Volg de stappen en vergeet niet te bevestigen, dan krijg je alle belangrijke info in je mailbox.

      Ook het volgen van mijn social media kanalen is handig. Hier deel ik als eerste alle nieuwe artikelen. Wanneer je op onderstaande icoontjes klikt kom je op de diverse social media kanalen terecht.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.