HR expert voor werknemers

“Ik maakte zelf nare situaties mee en was zo blij dat ik in ieder geval wist what to do!”

NA DIT MOMENT WIST IK DAT IK DE HR EXPERT VOOR WERKNEMERS WILDE ZIJN…

..zodat jij iemand hebt die jou sterker in je schoenen laat staan, je je werkgeluk weer terug vindt, en krijgt waar je recht op hebt.

DE GROND ZAKTE ONDER MIJN VOETEN WEG!

Ik was 23 en opeens stond mijn leven op zijn kop. Mijn vader had kanker en het zag er slecht uit. De wereld zakte onder mijn voeten vandaan en ik melde mij ziek. Ik was simpelweg niet in staat om te werken. Tijdens deze periode had ik nare gesprekken met mijn werkgever. Ze vroegen of ik niet verlof wilde opnemen in plaats van ziekte. Ik die altijd zo hard had gewerkt, moest verlof gaan opnemen terwijl ik alleen maar kon huilen aan de telefoon omdat mijn vader snel kwam te overlijden. De ziekteperiode van mijn vader duurde in totaal 6 weken. Na de crematie besloot ik weer naar werk te gaan. Een paar uur. Want tja het leven gaat ook weer door en ik voelde me schuldig dat ik al een tijd ziek was.

Mijn werkgever begon te pushen, meer uren, meer uren. Tot ik merkte het gaat niet goed. Mijn werkgever maakte opmerkingen ‘Linda het is alweer 3 maanden geleden je moet ook verder’. Het voelde voor mij nog als de dag van gister en ik trok het echt even niet meer. De bedrijfsarts begon mij te pushen, de bedrijfspsycholoog waar ik in tranen zat zei ‘volgende week weer een uurtje erbij’. Het was verschrikkelijk! Het voelde als onrecht, ik kreeg geen ruimte of waardering meer. Ik had zoveel stress van de hele situatie, ik sliep niet meer en reed huilend van en naar mijn werk. Ik deed er opeens niet meer toe en voelde mij een nummertje die het bedrijf geld kostte. Uiteindelijk heeft deze werkgever gewacht tot ik beter was en kreeg ik een naar gesprek waarin ze mij vertelde dat ze afscheid van mij wilde nemen (ondanks mijn onbepaalde tijd contract).

HET WAS EEN ONZEKERE TIJD, MAAR IK NAM EEN CRUCIAAL BESLUIT.

Ondanks dat het een nare, onzekere tijd was, wist ik als doorgewinterde HR Expert gelukkig hoe ik moest handelen!

Ik wilde een vaststellingsovereenkomst, waarin ik de ontslagvergoeding (transitievergoeding) zou krijgen waar ik recht op heb. Ik wilde die vervelende gesprekken met mijn werkgever helemaal niet zelf voeren. Ik wilde alles goed geregeld hebben, ontlast worden en een steun in de rug krijgen om deze moeilijke periode toch op een fijne manier door te komen.

Dus ook al ben ikzelf HR Expert; ik verlangde naar rust en rechtvaardigheid, dus ik nam het cruciale besluit om hulp in te schakelen door een expert. Er viel een last van mijn schouder. Ik kreeg rust, hulp en steun. Uiteindelijk ben ik met een goede nette vaststellingsovereenkomst vertrokken.

HET MAAKTE VAN MIJ EEN HR EXPERT VOOR WERKNEMERS IN HART EN NIEREN.

Het raakt mij enorm om te zien wat voor flinke psychische klap zoveel werknemers krijgen, als ze worden ontslagen, de WIA in gaan of oneerlijk behandeld worden en daarom de organisatie moeten verlaten. Werknemers denken vaak dat ze het allemaal zelf moeten doen en beseffen zich niet eens dat ze er ook voor kunnen kiezen om hulp in te schakelen.

Deze werknemers hebben een HR- expert nodig die voor hen op komt, die hen steunt en helpt om te krijgen waar ze, ook financieel, recht op hebben. Dat scheelt ze uiteindelijk zoveel tijd, geld en energie!

Ik weet als geen ander hoe je je als werknemer dan voelt in deze situatie. En daarom besloot ik in om met mijn bedrijf Linda’s Resources werknemers te helpen om in hun recht te gaan staan en de waardering te krijgen die zij verdienen.

IK KOOS DE MINOR ARBEIDSRECHT!

Al 11 jaar werk ik met passie in het HR vak, ik volgde de deeltijd HBO opleiding Human Resources Management en sinds 2016 heb ik mijn eigen bedrijf Linda’s Resources. Dit heb ik niet van een vreemde, zelfs mijn moeder zit in het HR vak. Door mijn eigen (nare) ervaringen ben ik me verder gaan specialiseren in het arbeidsrecht. Ik wilde mensen bijstaan. Ik geloof in “Knowledge is Power”. En ik zorg hiermee dat de werknemers de basiskennis van arbeidsrecht krijgen, zodat ze voor zichzelf op kunnen komen en krijgen waar ze recht op hebben.

ALS KLAP OP DE VUURPIJL KREEG IK MIJN DIAGNOSE!

Na jaren klachten en zware overbelasting kon ik niet meer. Ik kreeg de diagnose van mijn zeldzame spierziekte. Ik ging een 2 jarig ziektetraject in en ben uiteindelijk in 2017 volledig afgekeurd. Werken voor een baas is geen optie meer, maar stilzitten kan ik niet en met mijn hoofd is niets mis. Tijdens mijn revalidatietraject bouwde ik ter hobby mijn website en ging ik bloggen over arbeidsrecht. Geen idee of mensen hierop zaten te wachten. Al snel sloegen mijn blogs aan en mensen gingen mij mailen met vragen. Zo kreeg ik mijn eerste klanten binnen. Voor ik het wist scoorde ik grote hits op Google en stonden diverse artikelen van mij op nummer 1. Vandaag de dag heb ik 18.000 unieke bezoekers per maand op mijn website. Kranten en bedrijven gingen mij benaderen voor interviews over specifieke onderwerpen. Zo sta ik bijvoorbeeld in het UWV perspectief, NRC, Carrière.nu, AD en Veluwe Totaal.

 

ONLINE BUDDIES VOOR LOTGENOTEN

Samen met mijn zusje richtten wij Online Buddies op. Een positieve community voor chronisch zieken en of (arbeids)beperkten, zodat zij online steun en hulp bij elkaar vinden.

Leer mij kennen

HIERBIJ NOG EEN PAAR WEETJES OVER MIJ ALS JE ME ECHT ZOU KENNEN

Ik wandel iedere dag met Cooper in het bos. Hij zorgt voor mijn ritme, regelmaat en beweging.

Ik hou van dansen en festivalletjes in de zomer. Ultiem genieten!

Sneaker fan – no heels!

Ik kan soms pittig over komen maar ben eigenlijk heel lief, gevoelig en kwetsbaar.

Thee fan – no coffee!

Door het overlijden van mijn vader heb ik besloten nooit meer TE hard voor een baas te werken en vooral ook te genieten van het leven voor het misschien te laat is. 

Werk is maar werk, er is zoveel meer! Ontspan en laat je werk op werk!

Ik ben positief, energiek, enthousiast en denk altijd in mogelijkheden. 

Ik ben enorm betrokken en een gevoelsmens mbt mijn klanten. 

Alles is mogelijk als je het maar echt wilt!

Geluk heb je in eigen handen. Ben je niet meer blij waar je zit GA en doe er iets aan!

Knowledge is Power!

WAT IS JOUW VERHAAL? WAAR ZIT JIJ MEE OF WAAR LIG JIJ WAKKER VAN?

Jij verdient het om netjes behandeld te worden en te krijgen waar je recht op hebt. Je wilt de waardering krijgen die je verdient. Je wilt hetzelfde terug krijgen van je baas als wat jij geeft. Ik zeg altijd een directeur krijgt het personeel welke hij verdient.

En ja ik weet dat dit spannend is en dat je het soms niet op de spits wilt drijven maar een aanpak met de juiste tone of voice kan wonderen verrichten zonder dat er een conflict ontstaan of awkward situatie. Nu ben ik ontzettend benieuwd waar jij mee zit? Wat jouw verhaal is of waar jij wakker van ligt?

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24-48 uur contact met je op!

Neem Contact Op

Jeej bedankt voor het zetten van de eerste stap check je mailbox ter bevestiging.