Ontspanning is tegenwoordig super belangrijk. In eerdere blogs schreef ik al over het feit dat tegenwoordig iedereen laptops en telefoons van de zaak heeft. Hierdoor gaat werk continue door, ook in de avonduren. We hebben het heel vaak niet eens meer in de gaten, maar wanneer heb jij voor het laatst echte ontspanning ervaren? Ik heb hier heel veel moeite mee. Mijn hoofd is altijd druk. Daarom ging ik op zoek naar iets wat ik leuk vind om te doen en wat mijn gedachte even kan stoppen.

Mijn hoofd staat (bijna) nooit stil!

De afgelopen jaren waren er steeds meer mensen die tegen mij zeiden ”Linda kan je ook wel eens niet nadenken en ontspannen?”. Toen dacht ik oeps, eigenlijk niet. Ik ben ALTIJD druk in mijn hoofd. Zodra ik even rustig ga zitten begin ik alweer te wiebelen en bedenk ik opeens weer 100 kleine dingetjes die ik nog kan doen.

Wanneer ik een boek lees betrap ik mezelf heel vaak op afdwalen. Ik was dan alweer aan het brainstormen wat er nog moest gebeuren of hoe ik iets kon oplossen. Erg lastig want een boek lezen schiet op die manier echt niet op. Ik kan zelfs ’s avonds laat wanneer ik al in bed lig op allemaal fantastische ideeën komen voor mijn blog of voor anderen. Tegenwoordig heb ik een notitieboekje met een pen naast mijn bed liggen. Ik kan dan beter meteen het idee opschrijven zodat ik het kan laten rusten. Wanneer ik dit niet doe blijf ik bedenken dat ik dat idee echt niet moet vergeten. Haha niet echt handig dus..

Wat helpt mij om te ontspannen?

BAD: Het is natuurlijk bij iedereen anders wat helpt om te ontspannen. Wat ik persoonlijk fijn vind is in bad gaan. Wanneer ik in bad lig moet ik relaxen en kan ik even geen kant op. Wel met mijn gedachte maar niet met dingen doen. Ik dwing mezelf dan echt even om te relaxen. De spotjes op een gezellige stand, lekker masker op mijn gezicht en echt even niks doen.

Ademhalingsoefeningen: Ik heb eerder een blog geschreven over hoe een verkeerde ademhaling kan zorgen voor ontzettend veel onverklaarbare klachten. Ik ben dus begonnen met dagelijkse ademhalingsoefeningen. Ik vind het ontzettend suf maar ik doe dit vaak wanneer ik in de auto zit en verder toch niet zoveel te doen heb en voor het slapen gaan. Ik heb het idee dat ik net wat beter door slaap.

Netflix: Love watching some series! Lekker relaxt onderuit onder een plait met een kopje thee.

Me-time: Echt even tijd voor mijzelf. Jezelf trakteren of verwennen op iets. Mijn ultieme me-time is een bezoekje aan de kapper. Ik schreef een blog ”wanneer gaf jij jezelf voor het laatst me-time

Mijn favoriete ontspanning

curly hairToch heb ik echt absoluut één favoriete hobby om te ontspannen en dat is HAAR! Wellicht dat sommige van jullie dit niet eens weten. Doordat ik bij Keune Haircosmetics werkte kwam ik in aanraking met de haarcosmetica/kappers branche. Ik zag gave shows, mooie producten en de meiden uit het studio team zijn te goed! Zo gaaf wat zij allemaal kunnen.

Ik was hier zo enthousiast over dat ik een kappersopleiding ben gaan doen (in de avonduren). Wanneer ik aan het knippen ben kan ik mij volledig ontspannen. Ik moet namelijk opletten dat ik recht knip en dat een kleur goed gaat en bijvoorbeeld niet doorslaat. Ik ben een pietje-precies dus ik focus mij echt volledig, omdat ik niemands haar wil verpesten. De cursus koste even wat geld, maar dit is het absoluut waard geweest. Ik krijg er rust van, love it! Investeer daarom soms in jezelf! Zorg dat je iets hebt voor jezelf, waarvan jij geniet en waar jij energie van krijgt.

 

Wat doe jij ter ontspanning? Laat het me weten in een comment en klik op de sterren om mij te laten weten of je dit een leuk artikel vind.