Linda wat moet ik doen? Ik heb een VSO (vaststellingsovereenkomst) ontslagvoorstel gekregen. Wat nu?
Dit is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie en de situatie waar de werkgever in verkeerd. De vraag is altijd even of je zuinig moet zijn op je ontslagvoorstel. Ik schreef eerder een blog over hoe een ontslagvergunning UWV werkt.

 

We moeten je kansen inschatten!

Wees dus zo zuinig mogelijk op je ontslagvoorstel. Wat ik hier mee bedoel is, dat we de kans moeten inschatten of je werkgever een ontslagvergunning via het UWV zou kunnen krijgen. Als dat zo is, dan heb je namelijk geen keus meer want als die wordt verstrekt dan ga jij met ontslag! Het voordeel van een VSO is dat je mogelijk meer dan de basis deal kan krijgen en nog veel meer kunt vastleggen en afspreken met elkaar. Dit is voor jou vaak gunstiger dan de weg via de ontslagvergunning UWV. Werkgevers geven vaak de voorkeur aan een VSO omdat het minder papierwerk is en een gegarandeerd ontslag zodra er twee handtekeningen onderstaan. We moeten onderzoeken wat je kansen zijn en weten of we behoedzaam moeten omgaan met je ontslagvoorstel. Zodra we dit weten is dit de kans tot onderhandeling en kunnen we veel extra zaken regelen want anders ga je  met een basisdeal via de ontslagvergunning van het UWV sowieso met ontslag. 

Je werkgever verkoopt het alsof er geen andere keus is! TEKEN NOOIT ZONDER JURIDISCHE HULP!

Wanneer je werkgever je wilt ontslaan met een VSO (vaststellingsovereenkomst) ofwel ontslag met wederzijds goedvinden dan zijn hier twee handtekeningen voor nodig om dit bindend te maken. Let dus op! Zonder jouw handtekening kan jouw werkgever niets. Laat je NOOIT onder druk zetten om meteen te tekenen en geloof je werkgever nooit op haar of zijn blauwe ogen dat het wel zal kloppen. De werkgever verkoopt het vaak mooi en als de beste optie en keus voor jou. Echter is dit vaak niet waar want is er nog zoveel meer mogelijk. 

Je wilt geen slechte deal tekenen!

In de blog hoe een ontslagvergunning UWV werkt schrijf ik ook over de basisdeal die de ontslagvergunning kent. Je wilt dus geen slechte deal in de VSO tekenen dan wat de deal via het UWV zou zijn. Schakel alsjeblieft mijn hulp in want ik kan je vertellen of de deal in je VSO wel of niet een goede deal is. Daarnaast weet ik veel van alle andere extra zaken die je kan uit onderhandelen. Een goede deal is voor iedereen anders. Je zal niet de eerste zijn die mogelijk zijn WW of serieus geld misloopt. Er worden bewust of onbewust (door gebrek aan kennis bij je werkgever) veel fouten gemaakt en verkeerde beloftes gemaakt door je werkgever.

Moet ik me ziek melden?

Dit ligt ook echt aan de situatie. Het kan zorgen voor extra spanning en je onderhandeling niet goed te goede komen wat kan uitmonden in een minder goed resultaat. In sommige gevallen kan een ziekmelding juist wel positief effect hebben. Er zijn meer mogelijkheden om ruimte en rust te vragen aan je werkgever. Voor veel klanten vraag ik een tijdelijke vrijstelling van werk aan, zodat wij ons samen kunnen verdiepen in jouw zaak. Daarnaast is het vaak fijn om rustig de tijd te krijgen om over deze grote beslissing na te denken en het te kunnen verwerken. Ontslag valt bij veel mensen rauw op hun dak en heeft mentaal en fysiek vaak veel impact. Het is ook niet niets. Overleg altijd met mij of je je mag ziek melden. Zodat we veilig de juiste stappen kunnen zetten.

Wat moet je doen op het moment dat je een VSO (vaststellingsovereenkomst) ontslagvoorstel krijgt? 

  • Reageer verbaasd en geef aan dat je dit niet zag aankomen en helemaal niet weg wilt.
  • Optioneel: Geef aan dat het je even allemaal teveel wordt en vraag of je naar huis mag gaan. 
  • Mochten ze nog geen voorstel op papier aan je meegeven, vraag dan of ze dit zo spoedig mogelijk op de mail kunnen zetten. Dit, zodat jij de juiste juridische hulp kunt gaan inschakelen. LET OP: hiermee zeg je dus niet dat je er voor openstaat. Je gaat je beraden, that’s it!
  • Doe geen uitspraken en laat je niks ontlokken. Soms gaan werkgevers met opmerkingen reacties ontlokken zoals bijvoorbeeld ‘je had het toch niet naar je zin’ of ‘dit is toch een goede oplossing voor beide’ etc etc. Blijf antwoorden met ‘het overvalt me, ik weet even niet wat te zeggen, ik kom erop terug’. 
  • Zeg nooit dat je rechtsbijstand hebt. Je werkgever gaat dan vaak lastig doen over het verhalen van mijn juridische kosten op hen. 
  • Praat niet meer met collega’s over je ontslag. Ik weet hoe moeilijk dat vaak is, maar in je VSO komt te staan dat je inhoudelijk met niemand mag spreken en je zelfs je deal kunt kwijtraken of alsnog alles moet terugbetalen. 
  • Lever je spullen nooit meteen in. Het is heel simpel. Zonder 2 handtekeningen is er geen ontslag! Door je spullen in te leveren kan je je onderhandelingspositie verslechteren. We moeten dus niet voorbarig op de zaken vooruit lopen. Ga hier daarom ook niet in mee. 
  • Soms wil je werkgever al samen met jou je collega’s informeren over je vertrek. Maar nogmaals, zonder twee handtekeningen is er geen vertrek, en als je deal super slecht is dan ga ik je zeker niet adviseren te tekenen. We moeten dus niet voorbarig op de zaken vooruit lopen. Ga hier daarom ook niet in mee. 

WIL JE MEER WETEN OVER MIJN ONTSLAGHULP?

Ik ben strijder voor eerlijke ontslagen. Ik zie zoveel mis gaan. Verkeerde bedragen waardoor mensen serieus veel geld mislopen. Verkeerde einddata of verkeerde juridische omschrijvingen waardoor mensen toch WW mislopen. Pijnlijk om aan te moeten zien. Mijn hulp wordt eigenlijk in 90% van de gevallen vergoed door de werkgever. Je bent dus gek om mijn hulp niet in te schakelen. 

Meer lezen over mijn dienst ‘Eerlijk met ontslag!’: https://www.lindasresources.nl/vaststellingsovereenkomst/

Foto: Prisca Visser