Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Dit is een document waar ontslagvoorwaarden in staan en waarbij er twee handtekeningen nodig zijn. Een handtekening van de werkgever komt eronder en een handtekening van de werknemer. Wanneer er twee handtekeningen onder staan dan is dit een ontslag met wederzijds goedvinden. Het contract van de werknemer zal dan stoppen op het moment van de overeengekomen einddatum in deze vaststellingsovereenkomst.

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst staan alle voorwaarden en afspraken waaronder het ontslag gaat gebeuren. Wat belangrijk is om te weten is dat men hierin met elkaar mag afspreken wat men wil. Hierdoor worden er soms ook (bewust) fouten gemaakt. Je mag iedere einddatum kiezen die je wilt. Echter als de opzegtermijn niet juist wordt gehanteerd kan het zijn dat je een bepaalde tijd geen uitkering krijgt en dus zonder inkomen zit. Ook mag je overeenkomen dat er bijvoorbeeld geen ontslagvergoeding wordt betaalt. Terwijl je deze via een ontslagvergunning van het UWV wel zou krijgen. Pas op pas op!

Pas op voor gesjoemel!

Zo zie je maar hoe gevaarlijk dit document kan zijn omdat je alle vrijheid hebt om af te spreken wat men wil. Wij weten wat gebruikelijk is voor jouw situatie. Wij zorgen voor een eerlijk kloppend ontslag waarbij je krijgt waar je recht op hebt.

Loop geen geld mis en voorkom dat je problemen krijgt met je uitkeringsaanvraag.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.