We komen zo vaak fouten tegen in vaststellingsovereenkomsten (= VSO) waardoor mensen tijdelijk zonder inkomen en WW komen te zitten. In deze blog geef ik een aantal voorbeelden waar je mee moet oppassen tijdens je ontslag. Schakel altijd een expert in en doe het niet eigenwijs zelf.

In een VSO mag men afspreken wat men wil!

Een groot probleem is dat werkgever en werknemer vrij zijn om met elkaar af te spreken wat men wil in een VSO. Jij kan dus onder een verkeerde VSO een handtekening zetten en deze is dan gewoon rechtsgeldig en “juridisch” kloppend. Hierdoor kunnen er dus ook (bewust) fouten gemaakt worden in de VSO die wel negatieve consequenties voor je hebben. Bijvoorbeeld dat je geen WW kunt aanvragen of tijdelijk geen WW krijgt. Kortom ontzettend gevaarlijk.

Gevaar 1 verkeerde opzegtermijn

Als er een verkeerde einddatum en/of opzegtermijn in de VSO staat dan kan het zijn dat je vanaf die verkeerde einddatum tot eigenlijk een kloppende einddatum dus geen WW kunt krijgen. Stel je opzegtermijn is 2 maanden maar je werkgever en jij hebben in de VSO maar 1 maand vastgelegd. Dan kom je dus 1 maand zonder WW te zitten.

Gevaar 2 je bent ziek

Je mag als zieke eigenlijk geen VSO tekenen. Dit komt omdat een werkgever 2 jaar lang een loondoorbetalingsplicht heeft in Nederland en het is niet de bedoeling dat een werkgever hier slim onderuit probeert te komen. Sterker nog vanaf 41 weken ziekte weet het UWV dat jij ziek bent. Dit komt omdat werkgevers vanaf 41 weken ziekte verplicht zijn een ziekmelding aan het UWV door te geven. Vaak doet de arbodienst van je werkgever dit automatisch voor hen. Er zijn mogelijkheden om toch een VSO te sluiten met elkaar als je ziek bent maar dit is echt MAATWERK! Doe dit niet alleen en schakel ons alsjeblieft in. Er staat teveel op het spel en fouten kun je je niet veroorloven. Het hangt af van de ziekte, van je situatie, van waar je staat en wat het vooruitzicht is.

Gevaar 3 tijdelijk contract zonder tussentijds opzegbeding

Wanneer er een tijdelijk contract is voor bepaalde tijd en je werkgever wil een VSO met je aan gaan dan kan dit alleen wanneer er ergens een tussentijds opzegbeding in je contract of personeelshandboek staat. Controleer dit goed. Wanneer dit er namelijk niet is dan krijg je tot einde bepaalde tijd contract geen WW.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.