Er zijn nog steeds partijen online die reclame maken met kantonrechtersformules. Ik kan hier heel kort over zijn, dat kan je vandaag de dag niet meer vragen of eisen.

Vroeger werkte we met de kantonrechtersformule!

Dit is inmiddels echt alweer lang geleden. De kantonrechtersformule was een bepaalde manier om een ontslagvergoeding te berekenen. Dat heette toen de ABC-formule. A = aantal gewogen dienstjaren (hing af van je leeftijd) B = bepaalde beloning en C was de correctiefactor. De formule ging dan A x B x C. Vaak komt deze formule hoger uit dan de huidige transitievergoeding.

Sinds 1 juli 2015 kwam de transitievergoeding.

Sinds 1 juli 2015 kwam de transitievergoeding. In bepaalde situaties heb je hier recht op. Bijvoorbeeld na 2 jaar ziekte of als je tijdelijke contract door de werkgever niet verlengd wordt. Wanneer recht op de transitievergoeding? Verder is het ook de nieuwe richtlijn bij ontslagen geworden. Soms kan je meer vragen soms minder. Dit hangt helemaal af van je situatie.

Online partijen die reclame maken met kantonrechtersformules

Trap hier niet in. We werken echt niet meer met de kantonrechtersformule. Zelfs rechters werken hier niet meer mee. Ze proberen je te lokken om klant te worden denk ik.

Sowieso na 2 jaar ziekte krijg je de wettelijke transitievergoeding.

Na 2 jaar ziekte krijg je de wettelijke transitievergoeding als je met ontslag gaat via een VSO of een ontslagvergunning UWV. Krijg je geen ontslag van je werkgever dan is dit een slapend dienstverband. Tijdens een slapend dienstverband kan jij om je ontslag vragen en een werkgever moet hier dan aan mee werken.

In de berekeningen na 2 jaar ziekte worden alleen veel fouten gemaakt. Hier zit dan ook de winst! Dit scheelt soms honderden soms duizenden euro’s. We zien 1 x per maand een kloppende VSO en transitievergoeding. Bij de rest is er allemaal iets fout. Besef je dit dus goed. 

Laat ons je vertellen wat realistisch is.

Heb je te maken met ontslag? Laat ons je vertellen wat realistisch is in jouw situatie.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust hieronder in een reactie of neem persoonlijk contact met ons op.