Je bent al langere tijd ziek en je krijgt de WIA keuring. Die WIA keuring heb ik ook gehad en dit is allemaal een ontzettend spannende tijd. Wat gaat er gebeuren? Hoeveel wordt je afgekeurd? Waar ben je aan toe maar ook financieel? En wat gaat er gebeuren wanneer je nog een werkgever hebt? In deze blog ga ik je alles zo goed mogelijk uitleggen en geef ik je een paar belangrijke cruciale tips. Ik maakt er ook een video over.

Tips ter voorbereiding op je WIA keuring vind je hier: https://www.onlinebuddies.nl/anita/hoe-kan-ik-mij-voorbereiden-op-de-wia-keuring/

Wanneer stopt mijn werkgever met de loondoorbetaling bij ziekte?

Je werkgever is verplicht om 2 jaar ziekte door te betalen conform hetgeen in contract, reglement of CAO staat. Na die 2 jaar stopt de loondoorbetalingsplicht van werkgever. Het kan zijn dat de WIA beslissing op dat moment nog niet definitief is door vertraging ed echter maakt dit voor het stopzetten van het loon niet uit.

*UITZONDERING: Het kan ook gebeuren dat je werkgever en jij onvoldoende hebben gedaan aan reintegratie en het UWV beslist een sanctie op te leggen van maximaal 1 jaar langer loon doorbetalen ofwel een 3e jaar loondoorbetaling door de werkgever aan werknemer.

* UITZONDERING: Sommige CAO’s hebben een langere doorbetalingstermijn. Bijvoorbeeld tot het moment van uitdiensttreding. Dit komt zelden voor maar er zijn CAO’s die dit hebben.

Mijn werkgever stopt mijn loon maar de WIA keuring is nog niet officieel beslist?

Vraag dan een voorschot WIA uitkering aan bij het UWV want jouw werkgever mag hoe dan ook na 2 jaar ziekte je loon stopzetten. Je kan hiervoor gewoon bellen naar de werknemerstelefoon van het UWV. Let wel op; afhankelijk van de uitslag van de WIA beslissing heb je mogelijk teveel of te weinig voorschot gehad. Hier kan dan nog een verrekening of terugbetaling voor volgen. Hou hier dus rekening mee.

Krijg je onvoldoende % WIA afkeuring dan heb je recht op WW!

Wanneer je een WIA voorschot hebt gekregen maar je wordt uiteindelijk minder dan 35% afgekeurd dan zou je eigenlijk recht hebben gehad op WW na de ziekte periode van 2 jaar. Wat er dan gebeurt is dat het UWV je WIA voorschot verrekend met de eigenlijke WW rechten die je had moeten ontvangen.

 

Mijn werkgever wil mij ontslaan na 2 jaar ziekte. Hoe werkt dit?

Wacht tot de WIA beslissing definitief is!

Zolang de uitslag niet definitief vaststaat weten we dus ook nog niet of je geheel of gedeeltelijk met ontslag zal moeten gaan. Ik zie steeds meer werkgevers vaststellingsovereenkomsten aanbieden terwijl de WIA nog niet definitief binnen is. Teken niets zonder overleg en een juridische check van mij zolang de WIA beslissing er nog niet is. Ik schreef een nieuwe blog over: ”Kan ik een vaststellingsovereenkomst tekenen wanneer mijn WIA beslissing nog niet binnen is?” Hierin leg ik de 26 wekeneis uit.

Tip 1: Wacht sowieso totdat de WIA beslissing officieel zwart op wit aan je bevestigd is door het UWV. Soms zeggen ze aan de telefoon een uitslag toe en wordt deze toch veranderd omdat een tweede verzekeringsarts het er niet mee eens is.

Tip 2: Mocht je werkgever eigenrisicodrager zijn dan kan het gebeuren dat je werkgever bezwaar gaat maken tegen de uitslag. Eigenrisicodrager werkgevers hebben er namelijk baat bij dat je zo min mogelijk afgekeurd wordt, omdat dit hen bakken met geld kost achter de schermen. Dit komt omdat eigenrisicodragers 10 jaar achter de schermen jouw WIA uitkering betalen. Hoe hoger de afkeuring hoe hoger de kosten voor werkgever. 

Tip 3: Vertrouw hen niet op hun blauwe ogen en de beste intenties en misschien nu wel een goede relatie met elkaar. Ik zie te vaak niet kloppende VSO’s, verkeerde bedragen en niet kloppende ‘rechten’ op papier. Ze verkopen het soms (bewust) als een goede deal wat het soms echt niet is! En let ook op dat veel werkgevers niet dagelijks te maken hebben met ontslag na 2 jaar ziekte. Daarom hebben ze er vaak zelf ook geen verstand van.

Tip 4: Is je WIA beslissing uitslag te laat en klopt die niet meer met de benoemde datum in de brieven dan kan je het UWV in gebreken stellen. Dit kan zowel vanuit werkgever als de werknemers kant. Je krijgt dan een boete bedrag per dag te laat. Zitten wel een aantal voorwaarden aan maar lees je hierin in en bespreek dit met je werkgever. Mijn ervaring is dat wanneer partijen de ingebrekestelling sturen en indienen de WIA aanvraag ineens een stuk vlotter verloopt. En blijf het UWV ook gewoon actief nabellen.

Hoe kan de werkgever mij na 2 jaar ziekte ontslaan?

De werkgever kan je via 2 wegen ontslaan na 2 jaar ziekte (Er vanuit gaande dat er geen loonsanctie is opgelegd).

  1. UWV ontslagvergunning
  2. VSO = vaststellingsovereenkomst ofwel ontslag met wederzijds goedvinden

De ontslagvergunning via het UWV na 2 jaar ziekte.

Via de ontslagvergunning UWV heb jij minimale rechten die jij sowieso moet krijgen. Uitbetaling transitievergoeding (helaas worden er (on)bewust veel verkeerde berekeningen gemaakt en liep een van mijn klanten zo bijna 2000 euro mis), uitbetaling vakantiedagen en een correcte eindafrekening inclusief alle emolumenten. De ontslagvergunning kan lang op zich laten wachten en gaat wel met terugwerkende kracht in werking. Doordat dit een uitgebreidere administratieve roete is kiezen werkgevers liever voor de weg van de vaststellingsovereenkomst.

Een vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte.

In een vaststellingsovereenkomst kunnen en mogen partijen met elkaar afspreken wat zij willen. Dit zorgt ervoor dat er weleens gesjoemeld wordt door werkgevers om hierin minder rechten toe te kennen dan de ontslagvergunning UWV. Je wilt dus met een ontslag naar aanleiding van 2 jaar ziekte de minimale zelfde rechten krijgen als met de ontslagvergunning UWV. Ofwel als je vaststellingsovereenkomst slechter is en niet klopt kan je mij deze zelfde rechten laten uit onderhandelen. Het is veel gunstiger en sneller om een goede VSO te krijgen dan het traject ontslagvergunning UWV op te laten starten. Dit is zonde van ieders tijd en energie.

PAS OP! Er gaat veel mis met de berekening van de transitievergoeding.

Helaas worden er (on)bewust ontzettend veel fouten gemaakt in de berekening van de transitievergoeding. Zo telt opvolgend werkgeverschap mee. Zo telt je brutosalaris volwaardig mee dus niet rekenen met het % loon wat je nu krijgt door ziektekorting hierop. Er moet 8% vakantiegeld bij opgeteld worden. Er zijn toeslagen, bonussen, 13de maand en winstuitkeringen die mogelijk mee tellen in de hoogte bepaling van de transitievergoeding. Alleen al op dit vlak, deze controle van de transitievergoeding door mij, hebben veel van mijn klanten al extra geld opgeleverd. Laat mij je helpen dit te controleren. Voel je hier ook niet bezwaard over want de werkgever declareert de transitievergoeding ivm 2 jaar ziekte bij het UWV en krijgt dit geld terug.

Krijgen waar je recht op hebt maar in goede harmonie.

Veel van mijn klanten willen in goede harmonie de zaken afsluiten en dit wil ik ook voor jou. Sommige klanten van mij hebben al 2 jaar strijd en stress van de ziekte situatie met hun werkgever en hebben een gespannen relatie met elkaar. Deze willen zelf liever zo min mogelijk contact met hun werkgever. En dit snap ik! Echter wil ik wel dat jij krijgt waar je recht op hebt. Helemaal omdat een groot deel gewoon gecompenseerd wordt door het UWV en jouw werkgever niets kost. Je wordt al voor de rest van je leven financieel getroffen. Een laatste fijn kloppend zakcentje is daarom mooi meegenomen en kan jij waarschijnlijk goed gebruiken want je situatie wordt nooit meer de oude. Laat mij je dus alsjeblieft helpen en voel je niet bezwaard dat je mijn hulp inschakelt. Dit is gebruikelijk en normaal voor een werkgever, sterker nog zij horen jou dit te adviseren!

WIL JE MEER WETEN OVER MIJN ONTSLAGHULP?

Ik ben strijder voor eerlijke ontslagen. Ik zie zoveel mis gaan. Verkeerde bedragen waardoor mensen serieus veel geld mislopen. Gun jezelf een ontslagexpert die dit laatste stukje goed voor je gaat regelen. Zodat jij in alle rust en met vertrouwen een handtekening durft te gaan zetten omdat je zeker weet dat alles klopt. Mijn hulp wordt eigenlijk in 90% van de gevallen vergoed door de werkgever. Je bent dus gek om mijn hulp niet in te schakelen.

Meer lezen over mijn dienst ‘Eerlijk met ontslag na 2 jaar ziekte!

Foto: Prisca Visser

Na 2 jaar ziekte moest ik middels een VSO uitdienst. Helaas wilde mijn werkgever de juridische kosten niet vergoeden. Ondanks dat was het inzetten van Linda’s hulp het meer dan waard. We kregen een transitievergoeding die 2000,- euro hoger was. Het was fijn dat Linda alle communicatie met mijn werkgever voor mij deed. Dit gaf mij rust en een veilig gevoel dat alles goed gebeurde.

Marjolein

Zeer tevreden over Lindasresources. Linda heeft voor mij een VSO (na 2 jaar ziekte) uit onderhandeld die ik met een gerust hart en goed gevoel kon ondertekenen. Ik raad Lindasresources ontzettend aan.

Anoniem

Operator

Linda heeft mij het vertrouwen gegeven dat alles goed zou komen. Ze heeft mij op persoonlijke en laagdrempelige manier geholpen, waardoor ik goed begreep wat er precies in de VSO stond. Door Linda’s doortastende aanpak weet ik zeker dat we niks over het hoofd hebben gezien! Het was een spannende tijd, maar na het ondertekenen van de VSO voel ik mij opgelucht en kan ik mij richten op de toekomst. Op naar nieuwe avonturen!

Kristel

Docent VO

Onlangs was daar het moment; Twee jaar ziek, de UWV-molen ging draaien en ik moest keuzes gaan maken m.b.t. mijn toekomst. Linda heb ik ingeschakeld op ‘t moment dat ik de keuze heb gemaakt om afscheid te gaan nemen van mijn werkgever. Zij heeft voor mij de onderhandelingen voor de vaststellingsovereenkomst met mijn werkgever op geweldige wijze uit handen genomen en mij ‘n luisterend oor geboden. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik kreeg waar ik recht op had. Ik vond ‘t ontzettend fijn om met Linda te werken, ‘n vrouw die vol passie, kennis en kunde recht op haar doel afgaat, eruit sleept wat er uit te slepen valt en ontzorgt in ‘n voor mij toch al heftige periode. Ik gun iedereen ‘n Linda in dit soort situaties! Ik ben haar onwijs dankbaar!

Danielle

Na twee jaar in de ziektewet te hebben gezeten, was het moment daar… Mijn vaststellingsovereenkomst… Omdat ik er geen verstand van had en ik het nogal confronterend vond, hoorde ik via via dat Linda hier ervaring mee heeft en me hier wellicht mee kon helpen. Na een telefoontje met Linda wist ik het… Door haar wil ik me laten behartigen. Het gesprek voelde vertrouwd, ik voelde me begrepen en ze gaf me het vertrouwen dat het goed zou komen. Na meerdere keren contact via mail, WhatsApp en telefoon is mijn vaststellingsovereenkomst akkoord bevonden en ondertekend.

Een golf van emoties volgde, maar op een positieve manier. Linda is een zeer kundige, vrolijke, begripvolle vrouw. Ze schakelt snel, is zeer adequaat, maar op een mooie persoonlijke manier, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Door het inschakelen van Linda is het proces omtrent mijn vaststellingsovereenkomst “ontspannen” verlopen. Ik zou iedereen die in zo’n situatie komt Linda aanraden!! Wat een topper!! Ben haar dankbaar.

Josje