Zoals ik, in een eerdere blog, heb uitgelegd zijn er 2 mogelijkheden om na 2 jaar ziekte/ arbeidsongeschiktheid met ontslag te gaan. Ik heb ook uitgelegd in een eerdere blog waarom jij liever een ontslag middels een vaststellingsovereenkomst krijgt. Dit is omdat je dan een unieke kans krijgt om in een keer alles goed vast te leggen. 

Je werkgever is in charge om te kiezen via welke weg zij het ontslag gaan regelen

Je werkgever bepaalt dus via welke weg ze je willen gaan ontslaan. Je voorkeur moet in ieder geval zijn de VSO (vaststellingsovereenkomst). Probeer hier dus altijd op aan te sturen. 

Waarom is de voorkeur een VSO?

Wanneer je werkgever een ontslagvergunning aanvraagt krijgt deze enkel en simpel een ontslagvergunning. Er is niets vastgelegd over bedragen en hoeveel rechten je zou hebben. Je moet dus maar afwachten wat ze daadwerkelijk gaan uitbetalen en of dit klopt. In het slechtste geval als het niet klopt en ze willen het niet aanpassen moet je naar een rechter. Dit kost je minimaal € 2.500,00 en deze kosten krijg je niet terug ook al krijg je gelijk. Vaak kosten-baten-technisch haken werknemers dan af en laten het erbij. In de VSO hebben we dus vooraf de unieke kans alles juist vast te leggen. De kans is dan veel kleiner dat de werkgever de afgesproken afspraken waar zij zelf een handtekening onder hebben gezet niet zou nakomen. 

Wat kan ik voor je betekenen als je werkgever kiest voor ontslag via UWV

Helaas worden er heel vaak verkeerde berekeningen gemaakt waardoor jij honderden euro’s misloopt. Laat het daarom altijd controleren door ons! Wij kunnen tegen een gereduceerd tarief de bedragen voor je berekenen waar je recht op zou hebben. Hiervoor heb je dan geen heel pakket nodig. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Kiest jouw werkgever toch voor de VSO vaststellingsovereenkomst neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op. Meer lezen over mijn dienst ‘Eerlijk met ontslag na 2 jaar ziekte!

Wil je ook zorgeloos richting je WIA en ontslag?

De één werd 40% WIA afgekeurd en de ander 100% WIA afgekeurd met dezelfde ziekte en klachten. Zo voorkom je dat je de verkeerde dingen zegt tijdens je WIA gesprek en mogelijk in de WW of bijstand belandt.

Meld je nu aan voor ‘Zorgeloos richting je WIA en ontslag’. 

Foto: Prisca Visser