Ik ben helemaal fan van deze tool van Google ”Google formulieren”! Hoe leuk zou het zijn als een enquête maken nu easy peasy te doen is en alle antwoorden automatisch in Excel (spreadsheet zoals Google het noemt) terecht komen . Dan zou je als werkgever veel vaker een inventarisatie kunnen rondsturen. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kunnen houden, makkelijk emailadressen kunnen verzamelen of na een personeelsuitje kijken wat men er van vond.

Wat is er mogelijk met Google Formulieren?

  • Meerkeuzevragen toevoegen
  • Open vragen met een kort of lang antwoord
  • Drop down opties
  • Antwoorden aanvinken
  • Vraag volgordes makkelijk wijzigen (door te slepen)
  • Formulier thema stijlen
  • Foto’s en video’s toevoegen
  • Vragen verplicht maken
  • Kiezen hoe je het wilt verzenden (link kopiëren en rondsturen, direct mailen etc)
  • Alles wordt direct live opgeslagen en aangepast online

Hoe werkt Google Formulieren?

Stap 1: Ga naar de site en log in met een gmail account.
S
tap 2: Druk op de + knop
Stap 3: Geef je formulier een titel en beschrijving.
Stap 4: Kies eventueel een andere layout, via onderstaande optie.  Je kan hier ook zelf een afbeelding toevoegen van je bedrijfslogo.
Google form thema
Stap 5: Voeg al je vragen toe. Door de kleine + knop naast het vragenveld kan je een nieuwe vraag toevoegen. Hier kan je ook de afbeelding of video toevoegen.
Wanneer je met een vraag bezig bent, komen er extra opties zoals ”verplicht”, hiermee kan je de vraag verplicht maken. Zie de afbeelding.
Google formulieren vraag opties
Stap 6: Zet alle vragen in de juiste volgorde, wellicht wil je toch nog wat zaken verschuiven. Klik dan op de vraag en dan verschijnt er bovenin dat vraagscherm, in het midden, zes kleine bolletjes. Wanneer je deze vastpakt kan je hem verslepen.
Stap 7: Ben je klaar dan kan je klikken op verzenden. Je krijgt dan drie opties. Het makkelijkste is wanneer je bedrijf niet werkt met Gmail dat je de link kopieert met de optie naast het envelopje. Je kan deze link dan met je werkmail rondsturen.
Google formulier verzenden
Stap 8: Controleer nog even goed of je de rechten van je formulier op ”eigendom van mij” staat. Anders kan iedereen bij jouw enquête of MTO.
Google rechten

Waar komen mijn resultaten te staan van het Google Formulier?

Wanneer je de betreffende vragenlijst hebt verzonden is het daarna mogelijk om het desbetreffende formulier te openen. Je ziet dan bovenaan het formulier ”Vragen” en ”Reacties” staan. Wanneer je klikt op reacties kan je kiezen voor ”overzicht” of ”individueel”. Er is ook een groen icoontje rechts boven in het formulier beschikbaar. Hiermee kan je alle antwoorden in een spreadsheet (Excel van Google) zetten. Super handig! Ik zou zeggen probeer het eens!

 

Jeej bedankt voor het zetten van de eerste stap check je mailbox ter bevestiging.