Welkom Op Mijn HR Blog

Lees Hier Alles Over HR

LindasResources, het gaat niet goed met mij!

De afgelopen twee maanden speelde er veel in mijn leven en ben ik eigenlijk compleet stil geworden online. Wellicht is het jullie opgevallen, wellicht nog niet. Ik wil jullie in ieder geval even bijpraten zoals ik altijd doe. Zo eerlijk en open als ik ben, wil ik dit nu ook zijn en ik hoop op iedereen zijn begrip.

Lees meer…

Vlog #12: Drukke week en wezen werken bij Delia Skin Clinic

Mijn laatste vlog kwam 23 januari online en ik ben even gestopt. Ik was te druk en had teveel hooi op mijn vork. Dan moet je als ondernemer keuzes maken, wat kan je schrappen, wat zijn je prio’s en waar ligt je focus. Dat was helaas even niet bij het vloggen. Toch vind ik het vloggen ontzettend leuk, omdat jullie mij zo nog beter leren kennen. Deze week had ik een drukke week, ging ik werken bij mijn klant Delia Skin Clinic en zien jullie hoe hard Cooper is gegroeid. Jeroen had 2 dagen oppasdienst wat zorgde voor hilarische beelden en we hebben de week afgerond met onze lieve vrienden Luuk en Juul. Kijken jullie weer gezellig mee..?

Lees meer…

Hoe bewaak ik de balans tussen mijn privéleven, ziekte en bedrijf!

”Hoe bewaak ik de balans tussen mijn privéleven, ziekte en bedrijf?” Uhm… nou niet! Ik loop echt al zo lang weer op mijn tandvlees, omdat ik te graag, te snel, te veel wil. Alles een beetje TE dus. Wanneer ik huilerig, prikkelbaar en kribbig wordt, weet ik hoe laat het is. Sowieso heb ik dan extra veel klachten en pijn aan mijn lijf. Op wilskracht kan je dit altijd wel een tijdje volhouden, maar goed is het zeker niet. Mijn balans is kwijt, het MOET anders. Ik ben daarom sinds 2 weken bezig met een nieuw beleid en deze tips deel ik graag met jullie.

Lees meer…

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Inclusief voorbeelden!

Interessant vorige keer schreef ik een blog over de 5 groots gemaakte fouten in sollicitatiebrieven. Ik hoop dat jullie hier in ieder geval van hebben geleerd wat je vooral niet moet doen. Maar wat moet/kan je dan wel doen? Ik heb recent weer een sollicitatieprocedure voor een klant afgerond waarbij ik de sollicitatiebox van de klant overnam. Ik heb alle sollicitaties geselecteerd op een eerste screening. Hierbij keek ik naar CV’s, brieven en soms ook leuke filmpjes. Vroeg ik extra informatie op en deed ik telefonische intakes. Zo wist de klant met wie zij de gesprekken aan konden gaan. Wat heb ik geleerd van al deze brieven?

Lees meer…

Vlog #11: Officieel ondernemer en officieel een echt bedrijf!

In alweer weekvlog #11 van LindasResources gaan we carnavalshoppen (ook voor Cooper) hebben we een pré carnaval bij de plaatselijke carnavalsband. Schrijf ik mij echt echt officieel live nu in bij de KVK en heb ik een hilarische klusdag met Jeroen. Hij had er ontzettend veel zin in 🤣  kijken jullie weer mee?

Lees meer…

Vlog #10: Ik was op televisie bij koffietijd!

Wat een ontzettend leuke week heb ik gehad. Ik was afgelopen donderdag live bij RTL4 Koffietijd. Wat een warm welkom daar, lieve mensen en echt veel mensen achter de schermen. Hoe liep het af met de second opinion van mijn auto? 😱  shocking news! Kijken jullie weer mee?

Lees meer…

De 5 meest gemaakte fouten in sollicitatiebrieven!

Ik heb in mijn HR carrière honderden sollicitatiebrieven gezien en niet altijd allemaal gelezen. Ik ga jullie mijn top 5 aan irritaties en fouten delen in brieven. Ik neem jullie even mee achter de schermen en hoe sollicitaties voor de andere partij zijn en worden ontvangen. Doe hier je voordeel mee!

Lees meer…

Vlog #9: Ik kom op televisie!

Ik kreeg een ontzettend leuk telefoontje binnen en ben uitgenodigd voor een televisie programma. Say what, ja het is echt waar. Hoe, wat, waar, wanneer, horen jullie in mijn nieuwe weekvlog #9 van LindasResources. Verder ben ik druk achter de schermen bezig voor een nieuwe website, nieuwe plannen en Coopertje! Kijken jullie weer gezellig mee?

Lees meer…

Vlog #8: Politie gebeld & Happy New Year!

In weekvlog #8 van LindasResources schrijf ik mij online in bij de KVK en maak een afspraak om het definitief te gaan maken in 2018! Jeroen en ik moeten de politie bellen en wat er dan gebeurd is echt te toevallig voor woorden. Maakte Cooper Jeroen zijn broek stuk en gingen we een nieuwe shoppen. Ga ik met Cooper naar puppyles bij een nieuwe hondenschool die binnen trainen, zodat ik minder klachten krijg in de kou. Ook vieren we Oud en Nieuw een beetje saai, maar wel goed en rustig verlopen. Lees meer…

2017 een jaar waarin ik van alles afscheid nam..

WOW WAUW 2017 is alweer bijna voorbij. Online lees ik allemaal terugblikken van velen en ik besloot dit ook eens te doen. Stilstaan bij wat er allemaal gebeurd is en de eerste zaken die direct bij mij oppoppen zijn alle dingen waar ik afscheid van heb, soms MOETEN, nemen. Natuurlijk zijn er ook veel mooie dingen!

Lees meer…

Vlog #7: Ik ga mijn bedrijf officieel inschrijven bij de KVK!

In deze nieuwe weekvlog #7 van LindasResources ben ik weer druk met de dagelijkse dingetjes. Einde jaarsdingen zoals een nieuwe zorgverzekering uitkiezen en andere administratieve zaken. Wat velen ook nog niet wisten is dat LindasResources officieel nog helemaal geen KVK had. BIG NEWS want dit gaat in 2018 veranderen. Super spannend maar super trots. We hebben een pre kerstdinner met vrienden en de kerst heb ik verder niet gevlogt. Time for family and friends en even OFFLINE! Veel kijk plezier.

Lees meer…

Linda's Resources

Het HR platform van Nederland. Vind hier alle HR informatie die jij nodig hebt als werkgever en werknemer