ALLES OVER ONTSLAG NA 2 JAAR ZIEKTE

Hoe kan ik mij voorbereiden op de WIA keuring?

Hoe kan ik mij voorbereiden op de WIA keuring?

Hoe kun je je goed voorbereiden op de WIA keuring? Veel mensen zijn ontzettend zenuwachtig voor de WIA keuring. Dit snap ik als geen ander want ik werd zelf in november 2017 volledig IVA afgekeurd door mijn spieraandoening. In deze blog vertel ik je er meer over....

Hoe zit het wettelijk met ziektedagen en wachtdagen?

Hoe zit het wettelijk met ziektedagen en wachtdagen?

Er zijn werkgevers die wachtdagen hanteren bij ziekte. Ze schrijven dan de eerste ziektedag of de eerste twee ziektedagen van je verlof af of deze dagen worden gekort op je salaris. Nu vragen mensen zich vaak af of dit wel mag? In dit artikel meer over het waarom en...

Zwangerschapsgerelateerd ziek zijn, wat nu?

Zwangerschapsgerelateerd ziek zijn, wat nu?

Je bent zwanger maar je bent hartstikke moe en rent alleen maar naar de wc door de misselijkheid. Een ontzettend bekende en vervelende situatie voor vele zwangere vrouwen. Toch is het een enorme drempel om je ziek te melden. Wellicht dat deze informatie je nieuwe...

Niet eens met de bedrijfsarts. Wat kun je doen?

Niet eens met de bedrijfsarts. Wat kun je doen?

Wanneer je ziek bent kan je opgeroepen worden bij de bedrijfsarts. Dit moet sowieso wanneer er sprake is van langdurig verzuim. Binnen zes weken zal de bedrijfsarts namelijk volgens de Wet Verbetering Poortwachter (lees in mijn andere blog hierover meer) een...